Julkkikset

Näyttelijä Antti Luusuaniemi: ”Huippujengissä ikävöin perhettäni ja odotin kotiin pääsyä ihan hulluna”

Näyttelijä Antti Luusuaniemi, 36, elää unelmiensa liitossa. Vaimo Lili Zoe Eremezein, 28, haastaa miestä älyllään ja inspiroi. – Välillä riitelemme kiihkeästi, Antti sanoo.
Teksti: Minna Nevalainen Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Se ei ollut näyttelijä Antti Luusuaniemi, johon Lili Zoe Ermezein ensin ihastui. Se oli Antin laukku. Ruskea nahkalaukku, jonka mainoskuvauksissa taiteellisena johtajana toiminut Lili luuli ensin kuuluvan stylistille. Myöhemmin kävi ilmi, että laukun omisti suomalaisnäyttelijä, joka oli tullut Budapestiin kuvauksiin.

Antti sen sijaan oli heti myyty. Hän alkoi kiusoitella kaunista ja älykästä naista kuvauksissa, heitti tälle hölmöä läppää. Pikkuhiljaa Lilikin kiinnostui: Antti palasi tapaamaan Liliä jo parin viikon päästä uudestaan. Pian Lili muutti Antin perässä Suomeen. Nyt hän on Antin vaimo ja työskentelee täällä luovana johtajana mainostoimistossa.

– Lili sanoi, että en ole perinteinen suomalainen mies. Siksi hän uskalsi tulla perässäni tänne.

Edelleen, viiden vuoden jälkeenkin Lili, 28, haastaa Anttia älyllään. He ruokkivat ja inspiroivat toisiaan. Ja tekevät kaiken isolla pensselillä.

– Emme kaihda mausteita ruoanlaitossa emmekä värejä sisustuksessa. Ja riitelemme välillä kiihkeästi.

Lue myös: Kirjailija Juha Itkonen: ”Avioliitossamme on vapaus keskittyä omaan tekemiseen”

Duudson-Jukka puhui Antin mukaan Huippujengiin

Antti jäi virkavapaalle Kansallisteatterista vuoden 2014 lopulla.

Siitä lähtien miestä on viety ja lujaa.

Antti elää unelmaansa niin siviilissä kuin työelämässä. Hän muutti juuri perheineen Lauttasaaresta Helsingin keskustaan. Nyt, kun hän ei ole töissä laitosteatterissa, hän pystyy viettämään paljon aikaa tyttäriensä, Ellan, 9, ja Lunan, 3, kanssa.

Antti näyttelee paraikaa suositussa Syke-sairaalasarjassa, ja nähtiinpä hänet kiipeämässä vuorelle Andeilla Huippujengi-tv-ohjelmassakin. Antin mukaantulo Huippujengiin ei ollut mikään läpihuutojuttu.

– En yleensä lähde mukaan mihinkään, mikä ei ole fiktiota, mutta Hildénin Jukka puhui minut ympäri. Sanoi, että kadun loppuelämäni, jos en nyt tule.

Huippujengi opetti Antille, mikä elämässä on tärkeää.

– Reissussa jouduin olemaan erossa perheestäni. Edes kännykät eivät toimineet siellä. Ero oli totaalista. Ikävöin perhettäni, ja odotin kotiin pääsyä ihan hulluna.

Lue myös: Näyttelijä Antti Reini: ”Nautin joka sekunnista Huippujengissä”

Antti lihotti itseään roolia varten

Elokuussa ensi-iltaan tulee Maarit Lallin ohjaama Kuudes kerta. Siinä Antti näyttelee perheenisää, joka tykkää myös muista naisista kuin vaimostaan.

Oliko vaikeaa hypätä seksiaddiktin rooliin?

–Ei ollut. Olin tullut juuri Huippujengin kuvauksista, ja olin fyysisesti ja henkisesti hyvässä kunnossa. Juttelin teemasta myös seksuaaliterapeutin kanssa.

Maarit Lalli pani roolia varten Antin lihotuskuurille. Antti ei pannut vastaan vaan alkoi käyttäytyä roolihahmonsa mukaisesti: hän herkutteli rasvaisilla ruoilla ja joi olutta sekä punaviiniä.

Kun Antti näki elokuvan leikkausvaiheessa, hän havahtui: narsistiminä heräsi.

– Kyllähän se otti päähän, kun näin ne jenkkakahvat. Vasta hetkeä aiemmin olin ollut hyvässä fyysisessä kunnossa. Mutta näyttelijän pitää kaivaa roolihenkilö esiin eikä esitellä vatsalihaksia, vaikka se ihanaa välillä olisikin.

Lue myös: Keskivartalolihavuuden 5 erilaista tyyppiä – Tunnista pömppövatsan syy ja löydä ratkaisu

Syke-sarjan komea kirurgi

Sykkeessä Antti on sairaalan komea ykköskirurgi Max Hansson. Roolihahmo on lumonnut naiskatsojat – myös terveysalan ammattilaiset.

Viimeksi Antti sai palautetta kohtauksesta, jossa hän dreenasi eli laski keuhkosta painetta pois. Kohtaus oli kuulemma aidon näköinen.

Rooliaan varten Antti kävi katsomassa sydänleikkauksen.

– Vaimoni vanhemmat ovat lääkäreitä. Pääsin Budapestissä mukaan leikkaukseen.

Kokemus oli ikimuistoinen. Antti näki, kuinka potilaan rintakehä aukaistiin ja kuinka tämä hengitti keinotekoisesti koneiden avulla leikkauksen ajan.

– Se oli absurdia ja hurjaa. Ja se vaikutti siihen, miten nyt näyttelen lääkäriä.

Vaikka Antti on ollut urallaan varsinainen Hannu Hanhi, silti ihan kaikkea hänkään ei hallitse.

– Tulin Teatterikorkeakouluun pesäpallopiireistä. Koulussa piti näyttelemisen lisäksi tanssia. Se oli minulle vaikeaa. Yritin aina löytää siihen koomisen tulokulman tai vältellä tanssimista. Lopputyönsä Antti nimesikin: Antti Luusuaniemi, Suomen jäykin miesnäyttelijä.

Lue myös: Syke-sarjan tähdet ennen ja nyt – Katso kuvat!

X