Julkkikset

Näyttelijä ja ohjaaja Niina Lahtisella on hurmaava stressinpoistaja – se on tarmokas, kaunis ja tottelee nimeä Metku

Kun Niina ei työstä uutta käsikirjoitusta tai tähditä suosittua tv-sarjaa, hän on kotona kahden tyttärensä ja perheen Metku-koiran kanssa. Kiireinen työ onkin saanut Niinan unelmoimaan rauhallisemmasta elämäntyylistä.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Om-Arkisto

Niina Lahtinen on elää kiireistä elämänvaihetta.

Kun Niina ei työstä uutta käsikirjoitusta tai tähditä suosittua tv-sarjaa, hän on kotona kahden tyttärensä ja perheen Metku-koiran kanssa. Kiireinen työ onkin saanut Niinan unelmoimaan rauhallisemmasta elämäntyylistä.

Näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Niina Lahtiselle kulunut vuosi on ollut erittäin kiireinen.

Syksyn aikana Niina on työskennellyt muun muassa suositun Downshiftaajat– sarjan kolmannen tuotantokauden parissa, jossa Niinan lisäksi näyttelevät Jussi VatanenIina KuustonenMikko LeppilampiAnna-Leena Härkönen ja Kaija Pakarinen. Niinan mukaan sarjan kuvaukset ovat menneet työryhmällä mainiosti.

– Meillä on uudet ohjaajat eli Juha Lankinen ja Antti Heikki Pesonen. He molemmat ovat uusia minulle – kivoja sekä taitavia ohjaajia. Kiva päästä työskentelemään heidän kanssaan, Niina kertoo.

Rentouttavia metsälenkkejä

Hektisen työn ulkopuolella Niinan arki pyörii kotielämän ympärillä. Hänellä on kaksi tytärtä ex-puolisonsa Aku Hirviniemen kanssa, josta hän erosi vuonna 2016.  Tämän lisäksi perheeseen kuuluu australianpaimenkoira Metku. 

Vaikka perhearjen pyörittäminen tuo vastapainoa uralle, Niinan mukaan myös kotielämä osaa olla ajoittain hektistä. Siitä huolimatta Niina pyrkii löytämään edes pienen hetken rentoutumiseen.

– Koirani on stressinpoistovälineeni. Metku vie minut happihyppelylle ja luontoon liikkumaan. Viimeksi tänä aamuna olen juossut metsässä, Niina kertoo.

Haaveena leppoisa elämä

Työtahti ei Niinan kertoman mukaan rauhoitu vielä tulevinakaan kuukausina. Töitä riittää näyttelemisen lisäksi esimerkiksi vastaavana käsikirjoittajana ja ohjaajana.

Tällä hetkellä Niina unelmoikin rauhallisemmasta ja leppoisammasta elämästä, jossa hän ei hukuttaisi itseään valtavaan työmäärään.

– Olisi kiva tehdä esimerkiksi nelituntisia päiviä tai nelipäiväistä viikkoa. Haluaisin onnistua freelancerina rytmittämään työni siten, etten haalisi töitä. Onni on, että töitä tarjotaan kuitenkin niin paljon, Niina kertoo.

Vaikka loppu- ja alkuvuosi pitävät Niinan kiireisinä, kevät on näillä näkymin rauhallisempi.

–Toivon, että loppukeväästä voisin ottaa rennommin ja lajitella vihdoinkin ne pyykit, Niina naurahtaa.

Niina Lahtinen haaveilee rauhallisesta elämästä.
Niinan haaveena on pystyä vähentämään töiden määrää.

Lue myös: 

Niina Lahtinen tunnustautuu joulusuorittajaksi: ”Olen myös tolkuton joulusyöppö”

Suosikkikoomikko Niina Lahtinen: ”En ollut se tyttö, jota pojat hakevat ensimmäisenä hitaille”

X