Näyttelijä Kai Vaine
Näyttelijä Kai Vaine haluaa uskoa siihen, että ihminen tulee vielä järkiinsä.
Julkkikset

Näyttelijä Kai Vaine on ollut yli 20 vuotta kasvissyöjä – kaipaa vain yhtä asiaa

Kai Vaine lopetti lihan syömisen kaksikymmentä vuotta sitten ja pari viime vuotta hän on ollut vegaani. Mutta mistä hän ei luovu?
Teksti: Minna Juti Kuvat: OM-arkisto

Mikä kirja on yöpöydälläsi?

Minulla on kesken Yuval Noah Hararin kirja Homo Deus: Huomisen lyhyt historia. Toivottavasti saan sen luettua viimeistään kesälomalla.

Nautitko tänään hyvän aamiaisen?

Söin puuroa ja marjoja sekä join paljon kahvia. Olen ollut yli 20 vuotta kasvissyöjä. Pari viime vuotta olen ollut vegaani. Se ei ole muuttanut aamiaistoiveitani, sillä nykyisin on tarjolla paljon korvaavia tuotteita. Vain juustoja kaipaan joskus.

Mille nauroit viimeksi?

Katselin HBO:n sarjaa Who is America? Sacha Baron Cohenin ”journalismia” katsellessa tulee joko itku tai nauru. Oikeastaan ne tulevat molemmat samaan aikaan.

Mitä aiot ostaa seuraavaksi?

Hyvä kysymys, sillä nyt muistankin, että haluan lipun brittiläisen Musen keikalle kesäkuussa Helsingissä. En ole nähnyt tätä brittiläistä rockbändiä aikaisemmin livenä. Tykkään käydä keikoilla. Kävisin enemmänkin, jos vain ehtisin.

Minkä leffan haluaisit nähdä?

Uusia elokuvia tulee niin paljon, että kaikkia on mahdoton katsoa. Peter Farrellyn ohjaama, parhaan elokuvan Oscarin saanut Green book olisi mielenkiintoinen. Joskus leffaa katsoo ammattimaisesti seuraten näyttelijöiden työtä. Oikein hyvässä elokuvassa se unohtuu ja kokonaisuus vie mukanaan.

Mistä et luovu?

Haluan jatkossakin uskoa, että ihminen tulee vielä järkiinsä, siivoaa jälkensä ja oppii elämään rauhassa.

Miten juhlit äitienpäivää?

Perheen kanssa – ja ensimmäistä kertaa isänä. Tulin isäksi viime syksynä, kun saimme pienen pojan.

Olet mukana Uuden iloisen teatterin Herkkua kuin heinän teko -revyyssä. Mitä teet, kun esitykset 15. kesäkuuta päättyvät?

Lomailen, luen ja yritän ehtiä mahdollisimman paljon merelle purjehtimaan. Olen viettänyt kesät merellä lapsesta lähtien. Suvussa on ollut aina vene, ja oman ostin kymmenen vuotta sitten.

Hei, mitä kuuluu? -juttusarjassa kysellään pikaisesti tuttujen ihmisten kuulumisia.

X