Julkkikset

Näyttelijä Katariina Kaitue: ”Yllätyin, kuinka iso asia naimisiinmeno minulle oli”

Näyttelijä Katariina Kaitue asteli toista kertaa alttarille vuosi sitten. Pitkän avoliiton jälkeen Katariina yllättyi siitä, miten suuri asia suhteen virallistaminen hänelle oli. – On ihan erilaista olla toisen vihitty vaimo.
7.12.2017 Teksti: Miia Siistonen Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Mihin kiinnität miehessä ensimmäisenä huomiota?

Silmiin: katsooko toinen kohti vai väisteleekö. Ja ääneen: joidenkin ääni vain soi niin, että on pakko kääntyä katsomaan puhujaa. Jos saisin valita, millaisella äänellä joku lukisi minulle iltasatua sängyn vieressä, se olisi sekoitus näyttelijä Esko Salmista, Jukka-Pekka Paloa ja Pertti Sveholmia.

Rakastutko helposti?

En. Teatterissa kohtaa kyllä upeita, valovoimaisia ihmisiä päivittäin. Mutta ihmisiin voi ihastua ilman, että siihen liittyy mitään romanttista. Rakastunut olen ollut vain muutaman kerran. Silloin hullaannun täysin, minusta tulee kehräävä kissa. Siihen kuuluu se ihana sydämen läpätys, kun puhelimen ruudussa vilkkuu tuttu nimi.

Miltä näyttää seksikäs mies?

Itsevarmalta. Siltä, että hän on sinut itsensä kanssa. Myös miehen hartiat ja vahvat käsivarret viehättävät minua. Ehkä siihen liittyy kaipaus päästä joskus niiden suojaan ja luottamus siihen, että ne kannattelevat minua silloin, kun horjun.

Menit vuosi sitten uudelleen naimisiin. Miksi oli tärkeää virallistaa suhde?

Viime joulukuun kahdeksantena mieheni Matti Vänskä kysyi, että eikö olisi jo aika mennä naimisiin. Yhteisiä vuosia oli sentään takana jo kymmenen. Minulla meni ehkä kaksi minuuttia, kun olin katsonut sopivan vihkipäivän eli uudenvuoden aaton. Käytännössä mikään ei muuttunut, mutta olin yllättynyt, kuinka iso asia naimisiinmeno minulle lopulta oli. On kuitenkin eri asia olla toisen vihitty vaimo.

Uusperheemme viisi lasta ovat jo aikuisia ja suhtautuivat asiaan valtavan hyvin. Luulen, että tämä oli aikuisille pojilleni helpotus: äidistä pidetään huolta, vaikka he ovat jo muuttaneet omilleen.

Mitä asioita et kerro puolisollesi?

On ihana ja iso asia, että pystymme puhumaan kaikesta. Aina en halua kuormittaa häntä vaikkapa työhön liittyvillä asioilla.

KATARIINA KAITUE, 50

Työ: Näyttelijä Kansallisteatterissa.

Perhe: Puoliso Matti Vänskä, omat pojat Benjamin, 24, ja Daniel, 21, sekä Matin lapset Sonja, 22, Markus, 20, ja Tuomas, 20.

Asuu: Omakotitalossa Espoossa.

Ajankohtaista: Kansallisteatterin juhlanäytelmä Pirkko Saision Koivu ja tähti.

Mitkä ovat pahimmat tuskat, jotka Katariina on kärsinyt miehen takia? Mitä avioero opetti hänelle? Mitä yhteistä Katariinan rakastamissa miehissä on? Entä mitä mies ei saa häneltä anteeksi? Lue Katariina Kaitueen koko Nainen puhuu miehestä -haastattelu Annan numerosta 49/17. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme