Julkkikset

Näyttelijä Laura Malmivaara muutosten vuosien jälkeen: ”Nykyisin en panosta liikaa parisuhteeseen”

Elämänmuutos on rauhoittanut näyttelijä Laura Malmivaaraa. – Jos voisin neuvoa 15 vuotta nuorempaa itseäni niin sanoisin, että älä purista niin lujaa, se ei auta yhtään. Laura kertoo, mitkä 5 asiaa hän on oppinut itsestään ja elämästä.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Pekka Holmström

Näyttelijä Laura Malmivaara, 43, jäi reilu vuosi sitten vapaaksi näyttelijäksi ja hellitti työtahtiaan. Samoihin aikoihin hän muutti avioerokriisin jälkeen uuteen kotiin miesystävänsä kanssa.

Nämä viisi asiaa Laura on elämänmuutoksen ja nelikymppisyyden myötä oppinut itsestään ja elämästä.

1. Itsensä hoitamisesta on hyötyä

Olen rauhoittunut kaikin tavoin. Juokseminen paikasta toiseen on vähentynyt. Minulla on ollut enemmän aikaa kuntoilla ja hoitaa itseäni, ja siitä on hyötyä. Vaikka on välillä kiirettäkin, niin osaan paremmin nollata itseni.

2. Uusperheen äitinä ei kannata yrittää liikaa

Nykyiseen perheeseeni kuuluu tyttöjeni Alman, 12, ja Ainon, 10, lisäksi mieheni 7-vuotias tytär. Nelikymppisen kokemuksella tällainen vaihteleva perhekokoonpano tuntuu täysin luontevalta. Avioliittoni tyttöjeni isän Aku Louhimiehen kanssa oli myös uusperhe, mutta nyt osaan elää paljon paineettomammin omien ja toisen lasten kanssa ja olen paremmin läsnä. Jos voisin jotenkin takautuvasti neuvoa kolmekymppistä uusperhe-elämää aloittelevaa itseäni niin sanoisin: Älä yritä liikaa. Puristaminen ei auta yhtään.

Lauran mukaan parisuhteessa on tärkeää, että antaa toiselle myös tilaa vain olla.

3. Parisuhteessa toisen pitää myös vain antaa olla

Elämänkokemuksesta on tässäkin hyötyä. Nykyisin en panosta liikaa parisuhteeseen, vaan osaan antaa toisen vain olla. Laatuaika on mielestäni kummallinen käsite. Parasta on, kun suhteessa ei mitenkään suoriteta, ollaan vain  – yhdessä on mukavaa.

4. On tärkeää sanoa asiat suoraan

Olen aina ollut riitelevää ja purkautuvaa tyyppiä, ja olen sitä vieläkin. Nykyään osaan jo olla välillä myös hiljaa ja yritän oikeasti kuunnella toista osapuolta. Olen oppinut sanomaan asiat suoraan, ja purkautuakin pitää, mutta mielestäni ei tarvitse riidellä hirveän isosti. Siitä ei ole mitään hyötyä.

5. Opettelen olemaan läsnä

Olen aina ollut melkoinen multitaskaaja, aika hyväkin siinä, enkä näe  mitään tarvetta muuttua siltä osin liikaa. Säädän nykyisin kuten ennenkin, mutta toimin rauhallisemmin ja organisoidummin. Enää en panikoidu yhtä helposti – ja opettelen koko ajan olemaan paremmin läsnä.

Ajankohtaista: Presidentti-sarja, YleTV1, 5.2. alkaen. Laura esittää Presidentin (Samuli Edelmann) puolisoa. Kauheat lapset -näytelmä, Teatteri Takomo Helsinki, ensi-ilta 15.2.

Lue myös:

Laura Malmivaara: ”En halunnut perustaa uusperhettä liian nopeasti

Ei enää ikinä uusperhettä, kiitos!

Laura Malmivaara: ”Enää en laita onnellisuuttani miehen harteille”

Laura Malmivaara: ”Terapiassa oivalsin asioita, joita olin peittänyt itseltäni”

X