Laura Malmivaara nähdään seuraavassa isossa televisioroolissa helmikuussa Ylen Presidentti-sarjassa.
Julkkikset

Näyttelijä Laura Malmivaara paljastaa: Ihastuin urani alussa vastanäyttelijöihini

Levottomat-elokuvan kuvauksissa Laura rakastui lastensa tulevaan isään, ohjaaja Aku Louhimieheen, mutta sitä ennen hän ehti ihastua vastanäyttelijäänsä Mikko Nousiaiseen. Ensimmäisen kerran hän ihastui vastanäyttelijäänsä Tähtilampun alla -sarjan kuvauksissa.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Näyttelijä Laura Malmivaaran mukaan on osittain ohjaaja Antti J. Jokisen ansiota, että hänestä tuli näyttelijä.

– Antti J. Jokinen haki näyttelijöitä uuteen Tähtilampun alla -tv-sarjaansa. Tein silloin edelleen mallintöitä opintojani rahoittaakseni, ja Antti poimi minut koekuvaukseen mallitoimiston listoilta. Sain sarjasta Annikan-roolin, joten on tavallaan Antin ansiota, että minusta tuli näyttelijä.

Lauran vastanäyttelijänä vuonna 2007 esitetyssä sarjassa oli Esa-Matti Long.

– Lipsahdin saman tien vanhanaikaiseen – ihastuin vastanäyttelijääni. Vaikka ihastuminen ei seurusteluun johtanutkaan ja meni aikanaan ohi, kuvausten aika oli onnellista sumua ja huumaa, Laura sanoo.

Kun Laura valittiin vuosina 1998–2000 esitettyyn Samaa sukua, eri maata -sarjaan, hänen vastanäyttelijänään oli komea Turkka Mastomäki.

– Niin vain kävi, että lankesin toistamiseen ihastumisen kuplaan. Sekin tunnevyöry meni ohi. Enää en todellakaan sekoita elämääni yhtä helposti.

Levottomat-elokuva mullisti elämän

Laura pääsi Teatterikorkeakouluun toisella yrittämällä vuonna 1998. Heti opintojen alussa hän sai ensimmäisen ison elokuvaroolinsa Aku Louhimiehen ohjaamasta Levottomat-elokuvasta. Sen ensi-ilta oli tammikuussa 2000, ja elokuva aiheutti melkoisen kohun runsailla ja rohkeilla seksikohtauksillaan.

– Taisin silloinkin hiukan hurmaantua vastanäyttelijääni Mikko Nousiaiseen, kunnes kiinnostuin enemmän Akusta, ja se olikin vakavampi juttu. Alastomuus ei ollut kuvauksissa eikä niiden jälkeen minulle ongelma, sillä minulla oli tukenani Aku, tuleva aviomieheni. Oli vapauttavaa, kun Aku sysäsi minut ulos ujon, kiltin ja epävarman tytön roolista.

Laura ja Aku saivat kaksi tytärtä, vuonna 2004 syntyneen Alman ja vuonna 2006 syntyneen Ainon.

– Vaikka olemme aina olleet ammatillisesti samalla puolella, avioliittomme oli myrskyisä, mistä seurasi 2010 alkanut raskas eroprosessi. Teimme eroa pitkään. Ehkä olisi pitänyt tunnustaa rohkeammin ja aikaisemmin, että asiat ovat solmussa.

Juttu on ote Annan kansijutusta 51–52/2016, jossa Laura kertoi Tieni huipulle -sarjassa uransa käännekohdista.

Lue myös:

Talousvaikeuksia ja eron kokenut näyttelijä Laura Malmivaara: ”Terapiassa oivalsin asioita, joita olin peittänyt itseltäni”

Laura Malmivaara: ”En enää laita onnellisuuttani miehen harteille”

Laura Malmivaara: ”En halunnut perustaa uusperhettä liian nopeasti”

X