Julkkikset

Näyttelijä Malla Malmivaara: ”Haluan mieheni tuntevan itsensä vapaaksi”

Näyttelijä Malla Malmivaara, 34, huomioi miestään järjestämällä tälle omaa aikaa. Yhdessä uusperhe kokkaa, matkustelee ja harrastaa uintia.
16.10.2017 Teksti: Minna Nevalainen Kuvat: Heli Hirvelä/ Otavamedia

Rakkain arkirutiinini aamulla on kahvin juominen. On ihanaa, jos kaikki perheenjäsenet kömpivät aamupalalle ja ovat yhtä aikaa läsnä. Syömme sämpylöitä, juustoja, luomumunia, jogurttia ja mysliä. Puristan appelsiinista, selleristä ja porkkanasta vielä mehuja. Yhteinen hetki parantaa päivän laatua.

Olen vapaa-ajallani innostunut lukemisesta. Kirjan avaaminen vie minut hetkeksi toiseen maailmaan. Luen tällä hetkellä Herman Hessen kirjaa Arosusi. Nautin kirjan kielestä ja makustelen Hessen hienosti kiteyttämiä lauseita. Luen myös taiteilija Tove Janssonista kertovaa elämäkertaa Tee työtä ja rakasta.

Käytän rahaa eniten siihen, että teemme perheen kanssa yhdessä asioita. Käymme pelaamassa tennistä ja matkustelemme mielellämme. Oman inspiraation kannalta on tärkeää päästä välillä muualle. Toki tyttäreni Oslan, 13, koulu rajoittaa vähän matkustamistamme. Seuraavaksi lähdemme kenties Norjaan tapaamaan mieheni Boriksen isoisää tai Los Angelesiin siskoni luokse.

Hoidan ihmissuhteitani järjestämällä kahdenkeskistä aikaa. Ystävien kanssa käymme vaikka melomassa tai teatterissa. Boriksen kanssa käymme syömässä. Ne ovat kuin pieniä yhteisiä ulkomaanmatkoja, jotka rentouttavat.

Huomioin puolisoani Borista esimerkiksi antamalla hänelle omaa aikaa. On tärkeää, että hän voi tuntea itsensä vapaaksi. Ehdotan, että mene tekemään musiikkia työhuoneellesi tai ole kavereidesi kanssa. Joskus buukkaan meille lastenhoitajan ja lähdemme vaikka Orioniin katsomaan elokuvaa.

”Teen joka aamu kasvojumpan”

Työviikkooni kuuluu etenkin kesäisin paljon töitä. Kuvasimme kesällä Olavi Virrasta kertovaa elokuvaa. Näyttelen siinä Virran puolisoa Ireneä. Elokuvaa varten olin yhteydessä Olavin tyttären Ilsen kanssa ja juttelimme paljon. Viime vuosina olen tehnyt paljon tv-sarjoja ja elokuvia, mutta haluaisin työskennellä teatterinkin puolella. Olen kasvanut teatterin parissa, koska äitini Hanna Liinoja on näyttelijä.

Kokkaan harvoin lihaa, mutta mikäli syön sitä, sen tulee olla luomua. Laitamme kotona usein yhdessä ruokaa. Teemme vaikka wokkia, johon tulee nuudeleita, quornia, seesaminsiemeniä, sitruunaruohoa ja tuoreita yrttejä. Jos haluan herkutella, syön jäätelöä tai teen jälkiruoaksi mansikkapavlovan.

Hoidan kauneuttani nukkumalla ja juomalla vettä. Ne toimivat aina. Kauneus on myös rentoutta. Teen aamulla kasvopesun yhteydessä kasvojumpan. Hieron silmämunia ja painelen akupunktiopisteitä. Yritän pitää huolen myös siitä, että leukani on mahdollisimman rento. Se on tärkeää työssäni näyttelijänä.

”NASA:n sivusto on paras”

Harrastan uimista perheeni kanssa. Viime aikoina olen opetellut vapaauintitekniikkaa. Myös luonto on tärkeä perheellemme. Minulla on biologisen äitini puolelta saamelaisia sukujuuria. Käymme siksi usein Lapissa, ja meillä on mökki Karigasniemellä.

En katso juurikaan televisiota, koska siellä pyörivät vain mainokset ja tosi-tv-ohjelmien mainokset. Kuuntelen musiikkia ja katselen kiinnostavat ohjelmat tallenteina. Tykkään katsoa hyviä komedioita. Nyt katson Silicon Valleyta ja High Maintenancea.

Seuraan ajankohtaisia tiedeuutisia. Käyn säännöllisesti Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan ja Tiede.fi:n sivuilla. NASA:n sivusto on paras. Heidän kauttaan pääsen osaksi mielettömiin maailmassa tapahtuviin asioihin. Odotan lisää tietoa alkuvuodesta löytyneistä trappist-1-planeetoista, jotka ovat maan kaltaisia.

Odotan juuri nyt, että pääsen balettitunneille monen vuoden jälkeen. Harrastin balettia 4-vuotiaasta 16-vuotiaaksi. Aloitan myös espanjan kielen kurssin. Haluan oppia kielen, koska Boris puhuu espanjaa ja hänen äitinsä on puoliksi bolivialainen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *