Julkkikset

Näyttelijä Maria Kuusiluoma aloitti eron jälkeen huiman salitreenin: ”Päätin, että nyt treenaan hanurini ja pääkoppani kuntoon”

Maria Kuusiluoma ei piilottele sitä, että motivoitui urheilemaan ulkonäkösyistä. Taustalla oli ero pitkäaikaisesta parisuhteesta.

Teksti:
Eveliina Lauhio
Kuvat:
Sampo Korhonen

Maria Kuusiluoma on opetellut tankkaamaan hiilareita, jotta treeni kulkee.

Maria Kuusiluoma ei piilottele sitä, että motivoitui urheilemaan ulkonäkösyistä. Taustalla oli ero pitkäaikaisesta parisuhteesta.

”Vuosi sitten tammikuun alussa aloitin tavoitteellisen kuntosaliharjoittelun. Taustalla oli ero pitkäaikaisesta parisuhteestani. Olin uuden edessä, ja halusin saada itseni kuntoon. Tavoitteeni oli parantaa kehosuhdettani ja vapautua ulkonäköön liittyvistä häpeän tunteistani.

Muistan hetken, jolloin päätin aloittaa säännöllisen salitreenin. Olin menossa lasteni kanssa uimarannalle. Katsoin itseäni peilistä ja järkytyin. Minusta tuntui siltä, että takapuoleni roikkuu kohti maata. Olin harrastanut liikuntaa, esimerkiksi lenkkeilyä ja triathlonia, mutta lihaskuntoharjoittelu oli jäänyt olemattomaksi. Päätin, että nyt treenaan hanurini ja pääkoppani kuntoon.

On täysin ok motivoitua urheilemaan ulkonäkösyistä. Sillä ei ole väliä, minkä takia treenaa, pääasia on lähteä liikkeelle. Iän myötä lihaskunto hupenee, joten viisikymppisen on entistä tärkeämpää suunnata salille.”

”Olen joutunut lisäämään roimasti syömäni ruoan määrää”

”Treenaan kuntosalilla neljä kertaa viikossa. Minulla on kaksi perättäistä salipäivää ja niiden jälkeen yhden päivän lepo.

Personal trainerin palkkaaminen on ollut erinomainen päätös. Hän on tehnyt minulle sekä treeniohjelman että ruokavalion.

Suurin muutos ruokavaliossani on ollut se, että olen joutunut lisäämään roimasti syömäni ruoan määrää. Ennen välttelin hiilihydraatteja, mutta nykyään joudun tankkaamaan niitä urakalla, jotta jaksan treenata. Jos ruokavalio ei ole kunnossa, kehitystä ei tapahdu. Painoni on noussut vuodessa viisi kiloa lihasmassan kasvun myötä.

Vaikka kuntosalille voi mennä koska tahansa, epäsäännöllisen näyttelijän työni takia treeniohjelmasta on välillä vaikea pitää kiinni. Usein raahaudun salille vasta iltakymmeneltä työpäiväni päätteeksi. Menen, vaikkei huvittaisi, sillä tiedän, että urheilun jälkeen minulla on hyvä olo. ”

Lue myös: Jos treenistä palautuminen takkuaa, saatat harrastaa liian kuormittavaa liikuntaa – nämä merkit kertovat kehon liiasta rasittumisesta

”Minulle toimii parhaiten se, että hoidan ensin kroppani kuntoon”

”Kuntosaliharjoittelun myötä olen tutustunut sisäiseen suorittajaani. Yritän jatkuvasti opetella lempeyttä itseäni kohtaan.

Valmentajan kanssa työskennellessäni olen oivaltanut palautumisen merkityksen. Nykyään tiedän, että kuntosalille ei kannata mennä, jos takana on viiden tunnin yöunet ja olen syönyt yhden mandariinin.

Vuodenvaihteessa jouduin pitämään kuukauden tauon kuntosaliharjoittelusta sairastumisen ja matkojen takia. Se ärsytti, mutta ymmärsin antaa keholleni lepoa.

Saliharrastuksen aloittaminen eron jälkeen oli oikea valinta. Minulle toimii parhaiten se, että hoidan ensin kroppani kuntoon. Mieli vahvistuu siinä samalla. Harrastukseni on tuonut minulle rohkeutta ja itsevarmuutta. Ilahdun myös siitä, että peilistä näkyy terhakampi takalisto.”

Juttu on ilmestynyt Kotilääkärin numerossa 2/2023.

X