Julkkikset

Näyttelijä Saana Koiviston rankka puolivuotinen – sairaana treenaamisesta sydänpussin tulehdus: ”Toivon, että kaikki oppisivat virheistäni”

Näyttelijä Saana Koivisto sairastui rajuun flunssan jälkitautiin.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Saana Koivisto.

Näyttelijä Saana Koivisto sairastui rajuun flunssan jälkitautiin.

Koputus-kauhutrillerissä ensimmäisen elokuvapääroolinsa tekevä Saana Koivisto oppi kantapään kautta mitä voi käydä, jos urheilee puolikuntoisena. Kullannuput-sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella pääroolissa ollut Saana joutui olemaan sivussa sarjan toisella kaudella sydänpussin tulehduksen vuoksi.

– Se tuli jälkitautina ihan tavallisesta nuhasta. Ei pidä lähteä puolikuntoisena treenaamaan. Toivon, että kaikki oppisivat minun virheistäni, Saana kertoi elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Sydänpussin tulehduksen oireet olivat rajut.

– Sydän hakkasi tosi kovaa. Olin käytännössä puoli vuotta ihan kanveesissa ja muutaman kuukauden ajan minun piti käydä suihkussakin istuen. Sydän piti ultrata, jotta tulehdus voitiin todeta. Sydän keräsi nestettä. Oli rankka puolivuotinen, mutta opin tärkeän läksyn omasta kuolevaisuudestani, Saana totesi.

Saana on aina tottunut urheilemaan paljon, joten puolen vuoden tauko kaikesta teki tiukkaa. Muiden tuki oli korvaamaton. Yksi Saanan tukijoista oli Koputus-leffan kollega Pekka Strang.

– Minulla oli muutama ystävä, jotka pitivät pinnalla. Välillä tuntui, että eikö tämä ikinä helpota. Hoitoa siihen ei oikein ole. Sen jälkeen sain vielä päälle koronan, Saana kertoi.

Koputus kuvattiin Virossa parisen vuotta sitten.

– Sain kutsun koekuvauksiin, enkä tuntenut Pekkaa tai Inkaa (Kallén) etukäteen. On ollut todella ilo tutustua heihin ja tehdä töitä heidän kanssaan. Meistä tuli tosi tiivis kolmikko.

X