Julkkikset

Näyttelijä Sanna Stellan on löytänyt onnen arjesta: ”On sellainen hyvä syke päällä!”

Paljon komediarooleja tehnyt näyttelijä Sanna Stellan näyttelee Syke-sarjan viidennellä kaudella psykiatri Ellaa. Onneksi Ellakaan ei ole mikään tosikko.
4.12.2018 Teksti: Anniina Nirhamo Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Näyttelijä Sanna Stellan, 44, on monelle tuttu Siskonpeti-sketsisarjasta, jonka tekeminen on melko erilaista kuin hänen uusi roolinsa Syke-sarjassa. Sanna näyttelee Sykkeen viidennellä kaudella sairaalassa työskentelevää psykiatri Ellaa.

Miten sketseistä draamaan siirtyminen onnistuu?

– Kun aloin lukea Syke-sarjan käsikirjoituksia, mietin ensin automaattisesti, miten tekisin tämän hauskasti, Sanna kertoo.

– Kun puhuin vuorosanoja ääneen, minulle tuli sellaisia tauotuksia, mitä voi tehdä komediassa, mutta ei draamassa.

Sanna kuitenkin kokee, että kokeneelta näyttelijältä luonnistuu draama siinä missä sketsitkin. Hän kertoo olleensa hyvin iloinen, kun häntä pyydettiin mukaan Sykkeeseen, koska hänestä se on poikkeuksellisen hyvin tehty suomalainen sarja.

– Joku sanoi, että eihän sinua voi katsoa televisiossa nauramatta, kun olettaa että teet huumoria. Toivon, että pystyn lunastamaan paikkani.

Syke-sarjan kulisseissa saa nauraa

Kuvauksissa Sanna kertookin pelleilevänsä koko ajan. Ottojen välillä on käkätetty todella paljon.

– Minua ja ohjaaja Taavi Vartiaa ei päästetä samaan tilaan ilman apulaisohjaajaa, koska alamme hillua kuin pikku kakarat. Hän on aivan hirveän hauska.

Sannan roolihahmo Ella ei kuitenkaan ole hänkään mikään tosikko.

– Onneksi hän on hauska ja lempeä ihminen, hänessä on kyllä tosi paljon huumoria.

Sanna kuvailee roolihahmoaan myös monipuoliseksi ja älykkääksi ihmiseksi.

– Ella on hyvin itsenäinen mutta lämmin ja huomioonottava. Sellainen konstailematon, vahva nainen, joka ei lähde mukaan mihinkään juoruiluihin. Haluaisin olla isona Ella, hän on mahtava tyyppi!

”Me todella olemme vähän kuin siskoja”

Myös Siskonpedin kulisseissa Sanna kertoo olevan todella hauskaa. Kolmen tuotantokauden aikana tekijäporukka on kasvanut yhteen. Siskonpedissä näyttelevät Sannan lisäksi Niina Lahtinen, Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä.

– Me todella olemme vähän kuin siskoja ja ilmapiiri on tosi kannustava. On ihanaa, kun voi nojata muihin. Saa tulla paikalle väsyneenä ja huonojen ideoiden kanssa, ja yhtäkkiä huomaa, että on saanut muilta valtavan määrän energiaa. Mielestäni teemme ryhmätyötä hirveän hyvin yhdessä.

Sanna kertoo, että koska he ovat kaikki samankaltaisissa elämäntilanteissa, jaettavaa ja samaistumispintaa on paljon. Siskonpedin sketsit syntyvätkin jokapäiväisistä tapahtumista ja havainnoista.

– Me kaikki varmaan katsomme maailmaa tiettyjen lasien läpi. Kun päädymme yhteen, aina on jotain tarinoita kerrottavana. Itse ei välttämättä huomaa, että tämähän on sketsi, ennen kuin joku muu sanoo, että tuossahan on sketsi.

Siskonpedin ja Sykkeen lisäksi Sanna näyttelee parhaillaan Kaikki mieheni -näytelmässä Aleksanterin teatterissa. Arki sisältää myös kirjoitushommia ja sopivasti kiirettä.

– Kolmen lapsen äitinä olemista ja tosi kivaa, ei liian kiireistä. Jotenkin ihanasti tasoittunut elämä, on sellainen hyvä syke päällä!

Lue myös

Suosittelemme