Julkkikset

Neljä lasta, työ aamuradiossa ja kymmenen yritystä – Jaajo Linnonmaa teki radikaalin ratkaisun lisätäkseen energiaa arjessa

20 vuotta sitten Jaajo Linnonmaa ”asui baareissa”, mutta nyt hän kokeilee täysin päinvastaista elämänvalintaa.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Jaajo Linnonmaa, Noora Fagerström ja Toni Lähde.

20 vuotta sitten Jaajo Linnonmaa ”asui baareissa”, mutta nyt hän kokeilee täysin päinvastaista elämänvalintaa.

Juontaja-yrittäjä Jaajo Linnonmaa, 43, ehti toukokuisena viikonloppuna Emma-gaalan lisäksi myös Kultaiseen tv -gaalaan, jossa hän edusti yhdessä Diili-ohjelman neuvonantajiensa Noora Fagerströmin sekä Toni Lähteen kanssa.

Ruuhkavuosia elävä Jaajo yllätti kertomalla, että hän on pistänyt korkin toistaiseksi kiinni.

– Join viimeksi uutena vuonna. Ihmisen aika ja energia ei riitä kaikkeen, kun juontaa aamuradiota, on neljä lasta ja kymmenen firmaa. Silloin pitää vähentää asioita, jotka vievät energiaa tai lyhentävät työelämää.

Gaalaviikonloppuna hän uskoi korkin pysyvän helposti kiinni.

– On äitienpäiväviikonloppu, että varmaan monella on aika korkea kynnys lähteä karaokeen. Aamulla meillä ollaan viemässä aamiaista äidille sänkyyn. Tämä tipaton kokeilu olisi voinut olla ihan hyvin jokin muu uusi kokeilu, kuten kasvissyönti. Tykkään kokeilla uusia asioita.

Perheenisän pään tyhjennystä

Jaajo valittiin maaliskuussa radiogaalassa 11.kertaa vuoden radiojuontajaksi siitäkin huolimatta, että hän oli alkuvuoden kotona isyysvapaalla. Perheeseen syntyi keväällä 2020 neljäs lapsi, ensimmäinen poika.

Kaksikymmentä vuotta viihdealalla on muuttanut miestä lopulta vähän.

– Nautin yhä työn tekemisestä, toivottavasti se näkyy! Toki elämäni on muuten muuttunut ihan täysin. Jos kaksikymmentä vuotta sitten asuin baareissa tekemässä Räsypokka-ohjelmaa, nyt olen perheenisä Espoossa.

Jaajo nähtiin aiemmin Haluatko miljonääriksi -ohjelman juontajana.

– Aika kahden ison ohjelman tekemiseen ei riittänyt, joten valitsin Diilin, jossa olen voinut tuoda esiin yrityspuolta, Jaajo perustelee.

– Itse katson televisiosta lähinnä sellaisia ohjelmia, joilla voin tyhjentää pään ja voin puhua niistä radiossa; 90 päivää morsiamena, Sinkkuillallinen tai Hengenvaarallisesti lihava, kansansuosikki selvitti.

X