Niina Lahtinen
Niina Lahtinen kertoo tekevänsä ensi keväänä uuden aluevaltauksen musiikin saralla.
Julkkikset

Niina Lahtinen aikoo tehdä keväällä uuden aluevaltauksen – sai innostuksen alun perin tyttäriltään

Niina Lahtinen kertoo tyttäriensä inspiroineen häntä aloittamaan uuden harrastuksen. Niinan mukaan perheessä pohditaan muun muassa ilmastokysymyksiä. – Olen kokenut ilmastoahdistusta, Niina kertoo.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: OM-arkisto

Näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen on totuttu näkemään yleensä tv-ruuduilla, mutta hän kertoo, että keväällä hän aikoo tehdä aivan uuden aluevaltauksen – nimittäin musiikin parissa.

– Jousikvartettimme aikoo tehdä ensi keväänä ensiesiintymisensä. Aiomme mennä Järvenpää-talolle keikalle, Niina paljastaa.

Innostus lähti tyttäriltä

Niina kertoo soittaneensa ryhmässä nyt jo muutaman vuoden. Alun perin Niina sai innostuksen soittoharrastukseensa tyttäriltään.

– Molemmat tyttäreni soittavat selloa. Ajattelin, että sen sijaan, että patistaisin heitä soittamaan, on mukavampaa sanoa, että soitetaan yhdessä. Olemme joskus esiintyneet jouluna kolmistaan.

Niina kertoo treenaavansa harrasteryhmänsä kanssa noin kerran viikossa. Mukana on myös Niinan hyvä ystävä, muusikko Katja Lappi.

– Se on supersuloista. Treenaamme joka maanantai. Soitan itse helpointa ääntä, alinta stemmaa. Rakastan sellon alimpia ääniä, Niina sanoo.

Niina Lahtinen

Niina Lahtinen seurasi tyttäriensä jalanjälkiä ja aloitti soittoharrastuksen jousikvartetissa.

Kotona tehty vihreämpiä valintoja

 Jousisoittimien ohella perheessä on myös tehty vihreämpiä valintoja. Niina kertoo, että on vähentänyt muun muassa lihansyöntiä teini-ikäisen tyttärensä jalanjäljissä. Viime vuonna hän vietti lihatonta lokakuuta.

– En syönyt kalaa, kanaa tai mitään lihatuotteita.

Lisäksi perheessä on pohdittu ulkomaanmatkojen vaihtamista kotimaanmatkailuun.

– Olen kokenut ilmastoahdistusta,  Niina kertoo.

Instagram-tilillään Niina kertoo, että heillä luetaan kirjoja joka päivä. Koska perheessä puhutaan paljon ilmastokysymyksistä, Niina kertoo lukeneensa Sydämen asioita -teoksen, jonka yksi kirjoittajista on ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg

Lue myös:

Niina Lahtinen tunnustautuu joulusuorittajaksi: ”Olen myös tolkuton joulusyöppö”

Suosikkikoomikko Niina Lahtinen: ”En ollut se tyttö, jota pojat hakevat ensimmäisenä hitaille”

5 Greta Thunbergin esiin nostamaa ilmastofaktaa, jotka sinunkin pitäisi tuntea – montako tiesit?

X