Niina Lahtisen mielestä jouluun kuuluu kiire.
Julkkikset

Niina Lahtinen tunnustautuu joulusuorittajaksi: ”Olen myös tolkuton joulusyöppö”

Näyttelijä Niina Lahtinen tunnustaa olevansa parantumaton joulusuorittaja.
Teksti: Sanna Wirtavuori

Miten paljon Siskonpedin Musta joulu -spesiaalissa on omia kokemuksiasi?

– Sketsimme syntyvät niin, että me kaikki kirjoitamme ehdotukset, sitten inspiroidumme yhdessä ja ideoimme niitä eteenpäin. Joulujutuissa on paljon minua: olen minuuttiaikatauluttaja ja varsinainen joulusuorittaja. Varsinkin nuorempana ehdin kiertää lasten ja miehen kanssa aaton aikana kaikki Riihimäellä asuvat sukulaiset ja ystävät ja jopa piipahtaa Lohjalla isovanhempien luona. Olen myös tolkuton joulusyöppö, suolaista ja makeaa vuorotellen, ja eihän siitä seuraa muuta kuin ähky ja paha olo.

Kuinka jouluvalmistelut ovat tänä vuonna sujuneet, osaatko jo pysähtyä ja olla rennompi?

– Viime vuonna olimme ulkomailla, mutta se ei tuntunut joululta, joten tänä vuonna palaan takaisin suorittajaksi. Joulunalus on ollut sikäli lupaava, että vuoden ikäinen koiramme Metku söi sekä kilon piparitaikinan että kuopuksen kaksi joulukalenteria makeisineen. Paraikaa vaivaan päätäni sillä, millaisen joulupavlovan rakennan – laittaisinko karpaloita vai mitä ekstraa – ja aatoksi on luvassa kiitettävä määrä syömistä ja kiirettä paikasta toiseen.

Mitä töitä sinulla on joulun jälkeen suunnitteilla?

Napakymppi ja Hyvät ja huonot uutiset jatkuvat, mutta muuten on avointa. Siskonpedin porukan kanssa meillä on vuodenvaihteessa unelmointipäivä: mietimme, mitä haluaisimme tehdä, jos kaikki olisi mahdollista. Unelmointi on ihanaa. Kaikki toiveet kannattaa sanoa ääneen, silloin ne voivat toteutuakin. Suosittelen kaikille työporukoille.

Miltä mennyt vuosi näyttää ja mitä odotat tulevalta?

– Olen tyytyväinen ja onnellinen. Meillä on Akun (ex-puoliso Aku Hirviniemi) kanssa kaksi ihanaa tytärtä ja oikein hyvät välit. En kommentoi henkilökohtaisia asioitani, mutta elämäni on kaikin puolin kunnossa.

X