Ninja Sarasalo
Ninja Sarasalo ja isosisko Misa Luttinen ovat läheisiä. – Misa on ainoa ihminen, jolle kerron kaiken, Ninja sanoo.
Julkkikset

Ninja Sarasalo tukeutui siskoonsa vaikeimmalla hetkellään: ”Tunsin olevani maailman huonoin äiti”

Malli Ninja Sarasalo suunnittelee perustavansa vegaanikahvilan siskonsa kampaamon viereen. Ajatus yrittäjyydestä ei pelota, vaikka Ninja onkin aiemmin kokenut burnoutin. – Olen oppinut kohtelemaan itseäni paremmin, Ninja sanoo.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Malli Ninja Sarasalo, 35, ja hänen pari vuotta vanhempi siskonsa Misa Luttinen avaavat elämäänsä ja keskinäisiä suhteitaan 12. maaliskuuta AVAlla alkavassa Siskot-ohjelmassa, jonka jokaisessa jaksossa tutustutaan yhteen sisarpariin.

Ninja ja Misa jakavat toistensa kanssa elämän suurimmat ilonaiheet ja kipukohdat.

– Misa on salaisuuksieni aarrearkku. Vaikka minulla on monia läheisiä ystäviä, Misa on ainoa, jolle kerron aivan kaiken. Uskon myös, että tiedän hänestä kaiken. Luotamme täysin siihen, että asiat pysyvät vain meidän välillämme, Ninja sanoo.

Siskosta oli apua myös silloin, kun Ninja pelästyi huonoja fiiliksiään Taito-poikansa syntymän jälkeen.

– Luulin, että minussa on jotain vikaa ja joudun pian hullujen huoneelle. Minulla oli maailman ihanin vauva, mutta oloni oli samalla ihan järkyttävä. Tunsin olevani maailman huonoin äiti. Misa oli ensimmäinen, jolle uskalsin puhua aiheesta. Oli todella helpottavaa, että hän tiesi heti, mistä puhun.

Boheemi luonnonlapsi ja pilkunviilaaja

Siskokset sanovat olevansa luonteeltaan hyvin erilaisia, mutta jakavansa silti samanlaiset elämänarvot.

– Ninja on aina ollut ihailtavan boheemi, oikea luonnonlapsi. Minulla pitää olla kaikki viimeisen päälle. Olen aina toivonut, että minulla olisi vähän enemmän Ninjan piirteitä, Misa sanoo.

Klassinen isosisko-pikkusisko-astelema pätee yhä heidän välillään.

– Olen sellainen villisielu, ettei monellakaan ihmisellä ole minuun auktoriteettia. Mutta jos isosisko ärähtää, häntä kyllä uskon, Ninja nauraa.

– Toisaalta vaikka Ninja on nuorempi, hänellä on monessa asiassa enemmän elämänkilometrejä kuin minulla. Siinä missä Ninja on kierrellyt maailmaa mallintöiden perässä, minä olen tehnyt lapset nuorena ja elänyt hyvin turvallista ja suojattua lapsiperhe-elämää. Ninja on tuonut siihen perspektiiviä, Misa sanoo.

Vegaanikahvila suunnitelmissa

Ninja tekee edelleen töitä mallina, vaikka Suomessa onkin hänen mukaansa hyvin vähän keikkoja tarjolla.

– Suomessa ei ole juurikaan plusmallin töitä, sillä markkinat ovat niin pienet. Jos asuisin esimerkiksi Yhdysvalloissa, tilanne olisi ihan toinen. Pidän kuitenkin tavallisesta ja turvallisesta elämästäni Suomessa, ovathan myös perheeni ja ystäväni täällä, Ninja sanoo.

Ninjalla on kuitenkin jo uusi liikeidea mielessään, ja hän haluaisi hyödyntää siinä myös kampaamoyrittäjänä työskentelevän siskonsa osaamista.

– Haluaisin avata Misan kampaamon viereen ihanan vegaanikahvilan, jossa myydään myös suomalaisten nuorten suunnittelijoiden mallikappalevaatteita. Misa voisi leipoa sinne kakkuja, Ninja suunnittelee.

Ninja on toiminut aiemminkin yrittäjänä, kun hän perusti kasvisruokayritys Soul Mama’s Kitchenin ystävänsä kanssa. Burnout sai hänet kuitenkin luopumaan yrityksestä.

– Tilanne yltyi silloin niin pahaksi, etten pystynyt kävelemään, kun minua huimasi niin paljon. Hiukseni lähtivät ja paino nousi. Vaikka olen kokenut kerran burnoutin en pelkää yrittäjyyttä, sillä tunnen nyt rajani, ja olen oppinut kohtelemaan itseäni paremmin, Ninja vakuuttaa.

 

X