Anniina Valtonen
Tv-meteorologi Anniina Valtosen tavaramerkki on hymy.
Julkkikset

Nöyryytys sai Anniina Valtosen esiintymisilon sammumaan – kertoo asiasta Seurassa: ”Opin olemaan näkymätön”

Tv-meteorologi Anniina Valtonen tunnetaan herkästi tarttuvasta hymystään, mutta aina esiintyminen ei ole ollut hänelle helppoa. Kiusatuksi joutunut Anniina kertoo Seurassa, miten hän sai esiintymisilon takaisin elämäänsä.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: OM-arkisto

Televisiosta tuttu meteorologi Anniina Valtonen, 32, voitti yleisöäänestyksessä parhaan esiintyjän Venla-palkinnon toukokuussa 2022.

Vaikka Anniina rakastaakin esiintymistä ja tv-yleisö Anniinaa, oli vähällä käydä niin, ettei aurinkoisena meteorologina tunnetusta nuoresta naisesta olisi ollut enää yleisön eteen nousijaksi. Syynä tähän olivat sekä 12-vuotiaana harrastelijateatterissa koettu nöyryytys – ohjaaja haukkui Anniinan toisten kuulleen pataluhaksi – että yläasteella tapahtunut koulukiusaaminen.

Anniina kertoo vaikeista muistoistaan tuoreessa Seura-lehdessä.

”Olin aina rakastanut esiintymistä, laulamista ja tanssimista, ja se kaikki sammui siihen nöyryytykseen”, Anniina sanoo Seurassa.

Ikävät tapahtumat saivat Anniinan käpertymään sisäänpäin ja pysymään poissa valokiilasta kaikella tapaa.

”Olin aikamoinen seinäruusu koko yläasteen. Opin olemaan näkymätön ja tarkkailemaan herkeämättä muiden reaktioita.”

Kynnysmatoksi ei pidä ryhtyä

Miten näkymättömäksi opetelleesta ja esiintymisilonsa menettäneestä Anniinasta tuli kuitenkin lopulta säätä televisiossa ennustava meteorologi? Kovalla työnteolla, Anniina paljastaa Seurassa.

Intohimo meteorologiaan syttyi perheen lomamatkan aikana, kun Anniina kuuli lentokapteenin kertovan ukkosrintaman liikkeistä sääennustusten avulla.

”Mutta olen tehnyt paljon töitä sen eteen, että olen rohkaistunut. Ja jaksan elämäni loppuun asti toitottaa, ettei kynnysmatoksi pidä ryhtyä. Ja jos on – niin kuin minä – kuitenkin ryhtynyt, roolista on mahdollista pyristellä eroon.”

Miten meteorologin työ toi kiusaamisen takaisin Anniinan elämään? Miten hän löysi oman tapansa esiintyä kaiken kokemansa jälkeen? Lue Anniinan koko haastattelu Seurasta.

X