Olavi Uusivirta
Olavi Uusivirta pyrkii liikkumaan 2–4 kertaa viikossa.
Julkkikset

Olavi Uusivirta saa energiaa liikunnasta – viimeisimpään liikuntainnostukseen lähtivät mukaan myös bändin kitaristi ja rumpali

Emma-ehdokkaana oleva Olavi Uusivirta tunnetaan energisenä esiintyjänä. Liikunta on hänelle tärkeä energian lähde. – Aika harmillisen usein liikunta on juuri se, mistä karsii ensimmäisenä, vaikka ei sen niin pitäisi mennä, Olavi sanoo.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: OM-arkisto

Vuoden 2019 Emma-ehdokkaat julkaistiin vastikään. Muusikko Olavi Uusivirta, 36, sai kolme Emma-ehdokkuutta. Olavin Skorpioni-albumi on ehdolla Vuoden rock -kategoriassa. Lisäksi albumilta löytyvän kappaleen Miten mulla meni musiikkivideo on ehdolla Vuoden musiikkivideo -kategoriassa.  Olavi on myös ehdolla Vuoden artisti/yhtye -kategoriassa, jonka voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.

– On tietenkin suuri kunnia, että kolmen vuoden työni huomioidaan tällä tavalla, Olavi sanoo.

Ehdokkuuksien saaminen vie Olavin ajatukset erityisesti albumin kolmen vuoden työstöprosessin alkuun, jolloin hän istui yksin kirjoittamassa levylle materiaalia.

– Käytännössä koko Skorpioni-albumi on lyijykynällä kirjoitettu A4-vihkoihin. Tämä on ollut ihan uusi taktiikka. Luovuin läppärillä kirjoittamisesta, Olavi paljastaa.

Aiemmin Olavi on kertonut Annalle, että hän on vältellyt televisiotöitä, koska hän ei halua kävellä kaupungilla huutomerkkinä. Mutta miksi Olavi halusi siirtyä kannettavasta tietokoneesta lyijykynään?

– Lyijykynää voi kantaa aina mukana, se on aina käden ulottuvilla. Sillä kirjoitettu ei myöskään tunnu niin lopulliselta. Aina voi kumittaa, jos tulee jotain keskinkertaista matskua, Olavi pohtii.

Energiaa liikunnasta

Olavi tunnetaan äärimmäisen energisenä esiintyjänä. Liikunta on Olaville tärkeä tapa pitää huolta energiatasoistaan.

– Olen aina tykännyt uimisesta ja juoksemisesta, mutta uusimpana innostuksen kohteenani on ollut tennis, josta innostuin kesällä.

Nuorempana Olavi on pelannut tennistä epäsäännöllisesti, joten aivan nollatasosta hän ei lajia alkanut harrastaa. Olavin tennisinnostus on tarttunut myös hänen bändinsä kitaristiin Timo Kämäräiseen ja rumpali Olli Krogerukseen.

– Heilläkin on taustaa. Tennismailat kulkevat nykyään keikkabussissa ja varaamme tenniskentät heti soundcheckin jälkeen.

Olavi Uusivirta

Olavi Uusivirta innostui kesällä tenniksestä.

Olavi pyrkii liikkumaan 2–4 kertaa viikossa.

– Liikunnan määrä vaihtelee aika paljon sen mukaan, millaisia kiireitä on. Aika harmillisen usein liikunta on juuri se, mistä karsii ensimmäisenä, vaikka ei sen niin pitäisi mennä, Olavi sanoo.

Joulu perhepiirissä ja tammikuu lomalla

Olavi myöntää, että hänkin monen muun ihmisen tavoin alkaa loppuvuodesta kaivata lomaa.

– Odotan tammikuuta, jonka aion pitää ihan kokonaan lomaa. Vielä pari viikkoa painetaan aika haipakkaa. Sitten vetäydytään vähän lepäämään.

Joulua Olavi aikoo juhlistaa läheistensä kanssa.

– Joulun vietän ihan perhepiirissä ja sukulaisten kesken, aika perinteiseen tapaan.

Lue myös:

Olavi Uusivirta julkaisi harvinaisen yhteiskuvan näyttelijävaimonsa kanssa – katso romanttinen kuva!

Olavi Uusivirta: ”Olen vältellyt televisiotöitä”

Kiti Kokkonen ärhäkkänä Pikku Myynä, Olavi Uusivirta mietteliäänä Nuuskamuikkusena, Christoffer Strandberg Muumipeikkona – tältä uudet Muumit kuulostavat

X