Pippa Laukka
Pippa Laukan luotsaaman Olet mitä syöt -ohjelman uusi kausi alkaa MTV3:ssa 4. joulukuuta.
Julkkikset

Olet mitä syöt -ohjelman Pippa Laukka: Näin viime kauden osallistujilla menee nykyisin – pysyivätkö uudet elämäntavat?

Olet mitä syöt -ohjelmassa ruutuun palaava Pippa Laukka on pitänyt edelleen yhteyttä viime kauden osallistujien kanssa. Pysyivätkö uudet elämäntavat, entä pudotetut kilot? Pippa kertoo, mitä heille kuuluu nykyisin.
Teksti: Sari Hannikainen Kuvat: Mirva Kakko, Niclas Mäkelä

Olet mitä syöt -ohjelman asiantuntijalääkäri ja keulakuva Pippa Laukka on mukana myös ohjelman uudella, keskiviikkona 4. joulukuuta alkavalla kaudella.

Viime kaudella, syksyllä 2018 esitetyissä jaksoissa oli mukana niin julkisuudesta tuttuja henkilöitä kuin taviksiakin. Ruudussa nähtiin muun muassa radiojuontaja Esko Eerikäinen ja toimitusjohtaja Michele Murphy-Kaulanen. Pippa on ollut kaikkien osallistujien kanssa yhteydessä kuvausten ja sarjan esittämisen jälkeen.

– Viimeksi loppukesällä kysyin kaikilta osallistujilta, mitä kuuluu ja miten menee. Elämäntapamuutoksen jälkeen moni asia on muuttunut osallistujien arjessa. Useat heistä ovat vaihtaneet työpaikkaa tai asuinpaikkaa tai tehneet muita isoja muutoksia. Heitä yhdistää entistä aktiivisempi ote omaan arkeensa. Kun on hyvä terveys, on myös voimaa tehdä ja muuttaa asioita, Pippa sanoo.

– Koen, että minulla syntyi kuvauksissa side heihin kaikkiin. Yleisesti ottaen kaikkien elämä on mennyt parempaan suuntaan kuvausten jälkeen ja heidän elämänhallintansa on parantunut. Osalle on tullut isompia muutoksia kuin toisille, mutta kukaan ei ole repsahtanut takaisin menneeseen.

Henkinen ravistelu käynnisti syvämotivaation

Pipan mukaan elämäntapojen parannuksessa onnistuneita osallistujia yhdistää samanlainen ajattelutavan muutos.

– Kyllä se yhdistävä tekijä taitaa olla henkinen ravistelu, joka sai muuttujat tosiasioiden ja oman syvämotivaationsa äärelle. Onnistujia yhdistää se, että he alkoivat uskoa, että he voivat välttää elintapasairaudet, jos todella haluavat ja näkevät vaivaa sen eteen.

– Onnistujat eivät olleet sinut elämäntyylinsä kanssa, he janosivat parempaa terveyttä, helpompaa liikkumista, aktiivisempaa elämää ja parempaa elämänlaatua heille räätälöityjen keinojen avulla.

Katsoja lähetti Pipalle itsestään muutoskuvan

Osallistujista muun muassa Esko Eerikäinen on kertonut Annan haastattelussa, miten hän onnistui Pipan avulla pysyvän elämäntapamuutoksen tekemisessä ja 22 kilon laihduttamisessa.

Myös katsojat ovat tehneet ohjelman innostamana muutoksia. Pippaan oli sosiaalisen median kautta yhteydessä mies, joka kertoi olleensa hyvin samanlaisessa tilanteessa kuin Esko kuvausten alussa: omalle hyvinvoinnille oli liian vähän aikaa ja ylipainoa oli kertynyt reilusti.

– Mies innostui ohjelman vinkeillä tekemään elämäntapamuutoksen, ja hän lähetti minulle vähän aikaa sitten itsestään kuvan 30 kiloa kevyempänä. Nyt hän on elämänsä liekissä, Pippa Laukka kertoo.

Esko Eerikäinen

Mieskatsoja innostui Esko Eerikäisen (kuvassa) esimerkistä elämäntapamuutokseen ja laihdutti 30 kiloa.

X