Mariska
Laulaja-sanoittaja-säveltäjä Mariska, 39, juhlii ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa.
Julkkikset

Olisitko tunnistanut 2000-luvun räppäri Mariskaa? Yksin saapuneella Mariskalla Linnan juhlissa luonnonvalkoinen korsettiasu – miehustassa piilee sanoma

Muusikko, 2000-luvulta tuttu rap-artisti Mariska saapui Linnan juhliin Mert Otsamon suunnittelemassa luonnonvalkoisessa korsettiasussa.
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia, Kuvaryhmä

Ensimmäistä kertaa Linnan juhliin kutsuttu laulaja-sanoittaja-säveltäjä Mariska, 39, oikealta nimeltään Anna Maria Rahikainen, asteli kättelemään presidenttiparia Mert Otsamon suunnittelemassa luonnonvalkoisessa muotiluomuksessa, jonka korsettimainen yläosa ja sen miehustan näyttävät yksityiskohdat kätkevät sanoman.

Mariska Linnan juhlat 2018

Mariska saapui Linnan juhliin yksin. Takana dragtaiteilijat Jarkko Valtee ja Osku Heiskanen.

Mariskan korsetin ja miehustan yksityiskohdissa on käytetty uusiokäytettyä materiaalia ylijäämäksi jääneistä leikkuukankaista. Lisäksi Mert Otsamo purki toisesta iltapuvussa näyttävän yksityiskohdan – kristallimaton – ja kiinnitti sen Mariskan iltapuvun korsettimaiseen yläosaan.

Mariska

Mariskan korsetin ja miehustan yksityiskohdissa on käytetty uusiokäytettyä materiaalia ylijäämäksi jääneistä leikkuukankaista.

Viisi pukua vuoden 2018 Linnan juhliin suunnittelut Mert Otsamo kertoo, että puku ottaa kantaa itsenäisyyspäivän tämän vuotiseen teemaan, meidän ympäristöömme.

– Asun muotokielessä ja materiaalinen yhdistämisessä on ajatuksena, että valkoinen kangas kuvastaa jäätä ja lunta, ja jonka alta ilmestyy kiviä. Se kuvastaa sitä, miten ilmasto vaikuttaa siihen, että jäät ja lumet sulavat ja pelkät kivet tulevat esille.

Mariska Linnan juhlat 2018

Mariskan puku oli kaunis ja siro myös takaa.

Lue kaikki vuoden 2018 Linnan juhlista täältä!

Mariska – palkittu sanoittaja ja pienen lapsen äiti

Mariska vuonna 2014.

Muistatko Mariskan entisen lookin, kuten rastat? Kuvassa Mariska vuonna 2014.

Punkkarinuoruutta elänyt Mariska tuli tunnetuksi 2000-luvulla rap-artistina. Nykyään 39-vuotias muusikko on muun muassa Jenni Vartiaisen ja Linnan juhlissa tänä vuonna niin ikään juhlivan Anna Puun hittikappaleiden sanoituksien takana. Mariskan Vartiaiselle sanoittama Mä en haluu kuolla tänä yönä -hittikappale sai vuonna 2010 parhaan kappaleen Emma-palkinnon.

Vuonna 2016 Annan haastattelussa neljännen soololevynsä julkkaisseelta Mariskalta kysyttiin, minkä kirjoittamansa hitin hän olisi halunnut laulaa itse.

”Yleensä ajattelen, etten olisi voinut esittää tuota itse, sillä itselleni ja muille kirjoittaminen ovat kaksi eri asiaa. Joskus tulee tosin tehtyä musiikkia, jota kuunnellessa mietin, ettei tuntuisi lainkaan hullulta esittää sitä itse”, Mariska kuvaili tuolloin.

Mariska sai vauvan ollessaan 37-vuotias – vauva tuli yllätyksensä, sillä parikymppisenä Mariskalle kerrottiin, ettei hän voi saada lapsia. Samaisessa Annan haastattelussa pienen taapero väsynyt äiti kertoi, että lapsi on ollut mukana työnteossa – lapsi nukkui tai istui Mariskan sylissä tuoreen äidin kirjoittaessa biisejä.  Mariska kertoi, että äitiydessä yllätti yksinkertaisesti kaikki.

”En ollut aiemmin tutustunut koko aihepiiriin mitenkään. Olin toki kuullut tuttaviltani siitä, mitä se voisi olla. Olen huomannut, että kaikilla vauvavuosi ei kuitenkaan mene samalla tavalla, sillä vauvat ovat omia persooniaan.”

X