Julkkikset 19.5.2017

Onnen löytänyt laulaja Jippu: ”Äitiys vei vartalon, mutta toi parempaa tilalle”

Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Tiia Ahjotuli/Otavamedia
Musiikkievankelistaksi ryhtynyt Jippu, 32, löysi äitiyden myötä itsensä ja naiseutensa. Hänen muusikkomiehensä jäi koti-isäksi, jotta Jippu voi keikkailla. – On mieletöntä ja ihanaa, että löysin seikkailujeni jälkeen miehen, joka on ihana kotinalle, Jippu sanoo.

Laulaja Jippu, 32, eli Meri-Tuuli Elorinne vaihtoi kaksi vuotta sitten poptähteyden evankelistan työhön.

Hän piipahti tällä viikolla Warner Musicin Spring Break -juhlissa hieman epäileväisenä siitä, onko hänellä paikkaa moisissa juhlissa.

– Olin ihan kahden vaiheilla että tulenko vai en. En osaa oikein sovittaa itseäni tänne, mutta ajattelin, että ehkä minulla on oma paikka täälläkin. On kunnia olla kutsuttuna, vaikken enää poppia teekään, hän pohdiskeli.

Jippu on kertonut aikaisemmin selviytyneensä vaikeista ajoistaan uskonsa avulla. Myös musiikki on toiminut vahvasti parantavana voimana. Jippu on asunut kaksi vuotta Turussa, ja hän toimii nykyään Turun Mikaelin seurakunnan evankelistana.

– Teen Mikaelin seurakunnassa Turussa ihan perustyötä: pidän esimerkiksi saarnoja ja nyt viikonloppuna meillä on Kirkkopäivät. Lisäksi teen paljon keikkoja hengellisellä puolella. Kun siirryin sille puolelle neljä vuotta sitten, urani vasta alkoi. Löysin oman paikkani. Nyt koen, että teen jotain merkityksellistä, hän kertoi.

Mies jäi koti-isäksi

Vaikka hengellinen työ kristittynä ja evankelistana tuntuu merkitykselliseltä, on keikkoja Jipun mukaan ollut pienen pojan äidille ehkä vähän liikaakin.

Jipun ja muusikkoaviomies Sami Putikan esikoispoika Romeo on nyt kaksi ja puolivuotias.

– Odottelen vähän keikkataukoa ja aion kyllä pitää sen, mutta en vielä tiedä milloin. Olen vetänyt nyt keikkoja kaksi vuotta putkeen, Jippu kertoi.

– Romeo kulki puolitoista vuotta mukanani keikoilla. Lapsen ollessa pieni se menee, mutta kyllä minä siinä väsähdin. Se on ihan luonnollista. Mieheni jäi juuri koti-isäksi. Se oli meidän ratkaisumme, jotta saan keikkailla. Tämä oli helpottava loistoratkaisu koko meidän perheelle, Jippu kertoi.

– Tuntuu hyvältä, että lapsi saa jäädä isän kanssa kotiin, kun menen keikoille, enkä joudu raahaamaan lasta mummilaan Keski-Suomeen. Mummikin on kuitenkin jo 70-vuotias. Ei hän kauheasti jaksa, Jippu kertoi.

Vartalo meni, mutta tilalle tuli paljon parempaa

Jipun elämässä menee nyt hyvin.

– Elän tällä hetkellä ihan täydellistä aikaa. Koko elämäni etsin tätä, väänsin ja käänsin. Mutta ehkä kolmekympin ylitys ja äitiys muuttivat minua tosi paljon. Olen yllättynyt siitä, Jippu kertoi.

Hän kuvailee muutostaan heräämiseksi.

– Kun tulin äidiksi, löysin itseni ja naiseuteni. Vaikka vartalo meni sen siliän tien, niin paljon parempaa tuli tilalle.

– On myös mieletöntä ja ihanaa, että löysin seikkailujeni jälkeen miehen, joka on ihana kotinalle. Enää ei tarvitse stressata. Enää ei tarvitse riuhtoa tai katua sitä, etten olisi elänyt.

Lue lisää:

Riippuvuuksista kärsinyt Jippu: ”Jään alkoholin lisäksi helposti koukkuun ruokaan, ihmissuhteisiin ja liikuntaan”

Nanna Karalahti: ”Äidiksi tulo on muuttanut kaiken”

Sari Multala: ”Maailma muuttui lapsen myötä”

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi