Oprah
Oprah tunnetaan rohkeana puhujana.
Julkkikset

Oprah varasti show’n Golden Globe -gaalassa: ”Aivan liian kauan naisia ei kuunneltu tai uskottu”

Juontaja ja näyttelijä Oprah Winfrey piti Golden Clobe -gaalassa vaikuttavan puheen, jossa hän nosti esille Me too -kampanjan ja sen vaikutukset naisten asemaan. – Tahdon kaikkien tyttöjen tietävän, että uusi päivä on koittamassa, Oprah julisti.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Frederick Taylor/Broadimage Newswire

Oprah Winfrey, 63, palkittiin 75. kertaa järjestetyssä Golden Globe -gaalassa Cecil B. DeMille -kunniapalkinnolla. Oprah on ensimmäinen tummaihoinen nainen, joka palkitaan kyseisellä palkinnolla.

Oprahin kiitospuhe herätti valtavasti huomiota sosiaalisessa mediassa ja sai gaalayleisön osoittamaan suosiotaan seisaaltaan.

Kiitospuheensa keskiöön Oprah nosti naiset, jotka ovat Me too -kampanjan myötä rohkeasti jakaneet kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä.

− Olen erityisen ylpeä kaikista naisista, jotka olivat tarpeeksi vahvoja kertoakseen omat henkilökohtaiset tarinansa, Oprah sanoi.

Oprah julisti uuden päivän koittavan naisille

Laajat ahdisteluskandaalit ovat viime aikoina kuohuttaneet Hollywoodia. Me too -kampanjan myötä tuottaja Harvey Weinsteinin seksuaalinen häiriköinti paljastui. Sen jälkeen yhä useampi elokuva-alalla työskentelevä on uskaltanut kertoa omista kokemuksistaan. Näin ilmiön laajuus on saanut huomiota täysin uudella tavalla.

– Aivan liian kauan naisia ei kuunneltu tai uskottu, jos he uskalsivat kertoa totuuden noista vaikutusvaltaisista miehistä. Mutta heidän aikansa on lopussa, se on lopussa, Oprah painotti puheessaan.

Suurin osa gaalaan saapuneista tähdistä, Oprah mukaan lukien, oli pukeutunut mustaan vastalauseena seksuaaliselle häirinnälle.

– Tahdon kaikkien tyttöjen tietävän, että uusi päivä on koittamassa, ja kun se koittaa, kuuluu kunnia useille suurenmoisille naisille, joista monet ovat täällä tänään, ja joillekin melko ilmiömäisille miehille, jotka taistelevat kovasti varmistaakseen, että he nousevat johtajiksi, jotka varmistavat, että koittaa aika, jolloin kenenkään ei tarvitse enää sanoa ”me too”, Oprah päätti puheensa.

Kuuntele ja katso koko puhe alla olevalta videolta.

Lähde: Daily Mail Online

X