Julkkikset

Päivi Lipponen, 51, paljastaa Kotiliedessä haaveilevansa mummoudesta rankkojen aikojen jälkeen: ”Toivon lastenlapsia”

Kun Päivi Lipponen putosi eduskunnasta vuonna 2015, hän joutui miettimään tulevaisuutensa uusiksi. Hän kirjoitti romaanin ja haaveilee nyt lastenlapsista. Pelkoa ja huolta on aiheuttanut aviomies Paavo Lipposen vakava sairastuminen. ”Minulta jo meinasi välillä usko hiipua”, Päivi kertoo Kotilieden haastattelussa.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Päivi Lipponen kertoo Kotiliedessä haaveilevansa mummoudesta.

Kun Päivi Lipponen putosi eduskunnasta vuonna 2015, hän joutui miettimään tulevaisuutensa uusiksi. Hän kirjoitti romaanin ja haaveilee nyt lastenlapsista. Pelkoa ja huolta on aiheuttanut aviomies Paavo Lipposen vakava sairastuminen. ”Minulta jo meinasi välillä usko hiipua”, Päivi kertoo Kotilieden haastattelussa.

Uusimmassa Kotiliesi-lehdessä elämänmuutoksen kokenut Päivi Lipponen, 51, kertoo haaveilevansa uusien kirjojen kirjoittamisesta, seikkailumatkoista ja mummoudesta.

Kun Päivi putosi edus­kunnasta vuonna 2015, hän joutui miettimään tulevaisuutensa uusiksi.  Heti oli selvää, että se olisi jotain muuta kuin politiikka. Ensin hän ai­koi opiskella toisen tohtorin tutkinnon, mutta aviomiehensä kannustamana hän päätti kuitenkin toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa: Päivi kirjoitti romaanin.

Ihmisyyden vuoksi -romaanini on hyvin väkivaltainen. Se ei kerro sankaruudesta, vaan vaan ihmisistä sodassa”, Päivi kertoo.

Kymmenen vuoden päähän kurkis­taessaan Päivi toivoo, että hän kirjoit­taisi edelleen.

”Toivon myös lastenlapsia. Näen, mi­ten ystävättäreni nauttivat uuden suku­polven kanssa touhuamisesta”, Päivi paljastaa.

Päivillä ja hänen aviomiehellään SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipposella, 77, on kolme tytärtä: Emilia, Sofia ja Cecilia. Lapset ovat lentäneet kotoa lukuun ottamatta ylioppilaaksi ensi vuonna kirjoittavaa kuopusta.

Huoli Paavo Lipposen terveydestä: ”Paavo on oikea taistelija”

Aviomies Paavo Lipposen terveydentila on aiheuttanut huolta: Paavo sai tammikuussa 2017 sydänkohtauksen ja joutui sydämen ohitusleikkaukseen. Paavo kuitenkin selvisi ohitusleikkauksesta ja muista sairauksista.

”Minulla on tapana leukailla, että Paavolle on tehty kaikki operaatiot kauneuskirurgiaa lukuun ottamatta. Minulta jo meinasi välillä usko hiipua, mutta Paavo on oikea taistelija ja selvisi”, Päivi kertoo Kotiliedessä.

Päivi Lipponen ja Paavo Lipponen: Paavon terveys on aiheuttanut huolta.
Paavo Lipposen terveys on aiheuttanut huolta viime vuosina. ”Hän on taistelija”, Päivi sanoo.

Juhannuksena 51 vuotta täyttänyt Päivi tuntee itsensä nyt yhtä vapaaksi kuin nuorena ennen perheen perustamista.

”Maailma on avoin eikä enää ole vastuita muista. On elämänkokemus­ta, terveyttä ja voimia,” Päivi iloitsee.

Päivi on havainnut ystäväpiirissään, että hänen sukupolvensa naiset ovat hyvin valmiita tekemään isoja elämän­muutoksia. Aikuisten lasten kauhuksi äidit voivat ottaa lopputilejä ja ryhtyä johonkin aivan uuteen, mistä ovat aina haaveilleet.

Mutta uuteen pitää ryhtyä tosissaan.

”Jos ei itse taluta itseään taidenäyt­telyyn tai teatteriin, saa tyytyä koti­sohvaan. Pitää itse lähteä ja rakentaa uutta”, Päivi summaa.

Lue Päivin haastattelu Kotiliedestä!

X