Paula Koivuniemi ja Anu Rautiainen.
Paula Koivuniemi ja Anu Rautiainen.
Julkkikset

Paula Koivuniemen avec Linnassa oli ystävä – ”Paula käy mukana katsomassa lasteni harrastuksia”

Paula Koivuniemi on saanut uran päättymisen jälkeen elämäänsä rauhaa.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Liisa Valonen

Paula Koivuniemi, 75, ilmoitti syksyllä, että hän päättää legendaarisen, kuudelle vuosikymmenelle ulottuneen laulajanuransa. Itsenäisyyspäivänä hänet palkittiin Pro Finlandia -mitalilla, joka oli laulajan rintapielessä.

Paulan mustan iltapuvun oli suunnitellut Katri Niskanen.

– Elämään on tullut lepoa ja rauhaa. On ollut ihana tavata ihmisiä. Aikaisemmin työ vei joka puolelle, ja kun välillä piti olla kotonakin, ystäville ei ollut niin paljon aikaa, laulaja kertoi eilen Linnan juhlissa.

Ystävä mukana Linnassa

Linnaankin mukaan tuli aveciksi Paulan hyvä ystävä Anu Rautiainen, jota hän leikkisästi nimitti hovikampaajaksi.

– Olemme tunteneet yli kaksikymmentä vuotta. Teemme yhdessä kaikenlaista. Ihan juodaan kotona kahvia tai hengaillaan sohvalla juttelemassa. Paula käy myös minun lasten harrastuksissa katsomassa mukana jalkapalloa, Anu kertoi.

Ystävykset luottivat klassisen mustaan, joka antoi arvoa Paula Koivuniemen tuoreelle Pro Finlandia -mitalille.

Eläimet ovat olleet laulajalle myös tärkeitä. Hän on omistanut koiran yhdessä samassa talonyhtiössä asuvan managerinsa kanssa. Kissaansa Paula joutui vastikään käyttämään eläinlääkärissä.

– Hän alkoi hyökkäillä minun jalkoihini. Selvisi, että kissalla oli niin huonot hampaat ja niitä otettiin pois. Nyt hän on taas ihana sama kissa, Paula kertoi.

X