Julkkikset

Pekka Haavisto ja Antonio Flores – yli 25 vuotta yhdessä: ”Tutustuessamme Antonio oli kuumaverinen latino”

Antonio Flores sanoo tehneensä joskus ”hullujakin juttuja”. Silti hänen ei ole tarvinnut pelätä, että puoliso Pekka Haavisto kääntäisi hänelle selkänsä.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
Liisa Valonen, haastateltavien kotialbumi

Estetiikka on Antoniolle tärkeää, ja hän pyrkii stailaamaan myös Pekkaa.

Antonio Flores sanoo tehneensä joskus ”hullujakin juttuja”. Silti hänen ei ole tarvinnut pelätä, että puoliso Pekka Haavisto kääntäisi hänelle selkänsä.

Pekka Haavisto: ”Jutellessamme voin laittaa työaivot narikkaan”

Antonion kautta minulle on avautunut maailma, josta en ilman häntä tietäisi juuri mitään. En esimerkiksi seurannut tosi-tv-ohjelmia ennen kuin hän alkoi osallistua niihin. Ensimmäinen oli Tanssii tähtien kanssa vuonna 2012. En ole itse mikään tanssija, joten en osannut aavistaa, miten hän tulisi pärjäämään. Antonion sukujuhlissa Ecuadorissa musiikin alkaessa soida kaikki ovat yhtäkkiä tanssimassa. Itse istun mieluummin sivussa ja lyön vähän tahtia jalalla.

Tänä keväänä Antonio esiintyi Farmissa, jonka jaksot katsoimme lauantaisin lähes aina yhdessä. Hän ei paljastanut edes minulle tulevia käänteitä. Antonio on hyvä tutustumaan ihmisiin, mikä näkyi ohjelmassakin. Salattuja kykyjäkin tuli esiin: hetkinen, Antonioko tuolla hakkaa halkoja? Mökillä hän ei ole koskaan ilmoittautunut vapaaehtoiseksi siihen hommaan. Mutta hän on lopulta aika käytännöllinen ihminen.

Politiikka ei Antoniota juuri kiinnosta, mutta hänellä on hyvät sosiaaliset taidot. Kun Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock vieraili Suomessa, kutsuin hänet kotiimme, ja hän jutteli Antonion kanssa pitkän tovin. Eduskunnan avajaisissa Antonio istui presidentti Tarja Halosen vieressä, ja heilläkin juttu luisti. Myöhemmin kysyin, mistä he puhuivat. Kuulemma Halosen kissoista.

Oma lemmikkiprojektimme ei ole edennyt. Koirat herättävät sympatiaa, mutta emme ole päässeet yhteisymmärrykseen rodusta ja siitä, kumpi ulkoiluttaisi sitä aamuisin.

Antonion arki pyörii hyvin erilaissa ympyröissä kuin omani. Hänen töistään jutellessa voin laittaa omat työaivot narikkaan ja rentoutua. Parasta on kuitenkin se, että vietämme yhdessä vapaa-aikaa, jolloin ei mietitä kummankaan töitä.”

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X