Julkkikset

Perheenäidistä vuorenvalloittajaksi – Tämän Lola Wallinkoski oppi Huippujengi-ohjelmassa

Huippujengi-ohjelmassa mukana oleva ja 6032 metriä korkean vuoren valloitusta yrittävä kahden lapsen äiti, ex-missi Lola Wallinkoski kertoo, mikä yllätti hänet ohjelman kuvauksissa.
Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: MTV

Välillä on osattava olla viimeinen

– Olen kilpaillut melkein 20 vuotta kilpatanssissa SM-tasolla, joten minulla on kova kilpailuvietti ja pyrin olemaan paras kaikessa. Välillä on helkkarin vaikeaa hyväksyä se, että on tilanteita, joissa olen huonoin tai viimeinen. Moneen asiaan voi itse vaikuttaa tekemällä enemmän töitä, mutta esimerkiksi Huippujengi-ohjelman kuvauksissa huomasin ensimmäisellä treenivaelluksella, että olen ryhmän viimeinen ja en vain pääse samaa vauhtia kuin muut. Sitä minun piti käydä itseni kanssa läpi. Aina kaikki ei ole halusta tai tahdonvoimasta kiinni, vaan joillekin ulkopuolisille asioille ja sattumille ei vain mahda mitään.

Fyysisen kunnon merkitys oli yllättävän pieni

– Oman kunnon merkitys vuorenvalloituksessa oli paljon pienempi kuin mitä ennakkoon ajattelin. Onnistuminen ei loppupeleissä ollut siitä kiinni, oliko treenannut etukäteen lenkkeilyä vai ei. Se ei ollut kiinni edes asenteesta tai tahdonvoimasta vaan ennen kaikkea olosuhteista ja esimerkiksi siitä, miten keho sopeutuu korkeuseroihin.

Ryhmätyö on ryhmätyötä myös ääriolosuhteissa

– Ryhmätyön tekeminen on aina ryhmätyön tekemistä, siinä ei ollut mitään ihmeellistä ohjelmaa kuvatessakaan. Ryhmässä kuuluu tehdä parhaansa ja ottaa kaikki huomioon. Vahvin on, kuka on, mutta sillä ei ole merkitystä: ryhmä on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki, jonka mukaan on mentävä. Niissä olosuhteissa, joissa sarjaa tehtiin, kaikki auttoivat toisiaan ja pyrkivät samaan tavoitteeseen. Emme lähteneet Etelä-Amerikkaan kilpailemaan vaan yhtenä ryhmänä. Agendamme oli tehdä ja kokea matka yhdessä. Kilpailuasetelma tuli valitettavasti mukaan kuvioihin vasta myöhemmin. En valitettavasti voi vielä paljastaa kaikkea.

Mistä on kyse?

Kotimaisessa MTV:n Huippujengi-seikkailurealityssä seurataan julkisuudesta tunnettujen henkilöiden muodostaman retkikunnan matkaa 6032 metriä korkean Tocllaraju-vuoren huipulle.

Perun Andeilla sijaitsevan vuoren huippua lähtevät tavoittelemaan ohjelman juontaja Jukka Hildénin johdolla Lola Wallinkoski, Antti Reini, Leena Harkimo, Janne Niinimaa, Minna Parikka, Cristal Snow, Antti Luusuaniemi ja Tuija Pehkonen.

Huippujengi-sarjaa esitetään MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 20.

Lue lisää:

Nämä 5 merkkiä kertovat, että olet henkisesti vahva
Kiira Korpi: ”Edes parhaimpina hetkinäni en tuntenut olevani hyvä”
Pelkäätkö, että paljastut tyhmäksi tai huonoksi? Sinulla voi olla huijarisyndrooma

X