Heidi Pakarinen
Julkkikset

Pettämistä ja henkistä julmuutta parisuhteissaan kokenut Heidi Pakarinen: ”Minua ei saa enää rikkoa”

Heidi Pakarinen on kokenut parisuhteissaan vähättelyä, halveksuntaa, puhumattomuutta ja arvaamatonta käytöstä. Jopa hänen hymynsä oli kuulemma vääränlainen. Erot ovat opettaneet Heidille, millainen vahvuus hänessä piilee. Enää hän ei suostu pienentämään itseään toisen takia.
Teksti: Eveliina Lauhio Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Laulaja, vuoden 2013 tangokuningatar Heidi Pakarinen, 42, kertoo Nainen puhuu miehestä -sarjassamme, miten hän on löytänyt sisäisen voimansa vaikeiden parisuhdekokemusten jälkeen.

Oletko rakastunut mieheen tällä hetkellä?

Olen ollut sinkkuna pian vuoden ja tunnen olevani taas se Heidi, jonka parisuhteessa kadotin. Vaikeiden erojen jälkeen seison nyt tukevasti omilla jaloillani, ilo on tullut takaisin elämääni. Tällä hetkellä minulla ei ole haku päällä vaan luotan siihen, että parisuhde tulee elämääni sitten, kun sille on oikea hetki. Miespuolisia rakkaita ystäviä elämässäni toki on nytkin.

Mitkä ovat pahimmat tuskat, joita olet kokenut miehen takia?

Pahinta on se, että minua on petetty niin fyysisesti kuin henkisestikin parisuhteessa. Luottamuksen menettäminen on ollut tuskallista, samoin se, ettei minuun ole luotettu.

Olen elänyt parisuhteissa, joissa en ole voinut olla oma itseni. Olen kokenut vähättelyä, halveksuntaa, puhumattomuutta ja arvaamatonta käytöstä. Olen joutunut pienentämään itseäni ja mukautumaan toisen tahtoon, jotta sopu säilyisi. Olen päättänyt, että en aio enää suostua huonoon parisuhteeseen. Esimerkiksi alkoholin liikakäyttö, peliriippuvuus, narsismi ja valehtelu ovat asioita, joita en hyväksy parisuhteessa. Minua ei saa enää rikkoa.

Heidin hymykin oli vääränlainen

Heidi Pakarinen

Mikä on ollut elämäsi eheyttävin ja rakastavin miessuhde?

Eheyttävin miessuhteeni on ollut hyvä ja luottamuksellinen ystävyyssuhde. Siihen ei ole liittynyt parisuhteessa koetun kaltaista rakastumista tai fyysistä vetovoimaa vaan syvää molemminpuolista välittämistä. Myös ystävä voi olla sielunkumppani, ja tällaisesta suhteesta minulla on kokemusta. Ystävän kanssa minun ei ole tarvinnut pelätä, että toinen suuttuu. Minut on hyväksytty juuri sellaisena kuin olen.

Onko olemassa naisten asioita, joita miehet eivät ymmärrä?

Miesten voi olla vaikea ymmärtää naisten pukeutumiseen liittyviä asioita, etenkin vaatteiden määrää. Miehet eivät ymmärrä, että esiintyjän työssä tarvitsee paljon vaatteita.

Hyväntahtoinen hämmästely kuuluu asiaan, mutta toisen persoonaa ei saisi koskaan kahlita tai rajoittaa parisuhteessa. Tiedän, miltä sellainen tuntuu. Eräs ex-kumppanini halusi sanella minulle, minkälainen minun tulisi olla ja minkälainen ei. Hän puuttui jopa siihen, miten lausun s-kirjaimen ja siihen, miten hymyilen. Ikenet paljastava leveä hymyni oli kuulemma ruma. Jos parisuhteessa ei saa hymyillä omana itsenään, on paljon pielessä. Silloin herää kysymys, rakastetaan minua oikeasti, minuna.

”Olen ymmärtänyt voiman, joka minussa piilee”

Heidi Pakarinen

Mitä olet oppinut päättyneistä parisuhteistasi?

Sen, kuinka vahva nainen olen. Minulla on ollut voimaa vaikeassa tilanteessa päästä irti ja alkaa elää taas omana itsenäni. Aikaisemmin olin pitänyt itseäni herkkänä ja haavoittuvana, mutta erojen jälkeen olen ymmärtänyt voiman, joka minussa piilee. On tehnyt hyvää huomata, että en ole riippuvainen kenestäkään toisesta ihmisestä. Luotan siihen, että pärjään.

Luit lyhennelmän Annan jutusta, jossa Heidi kertoo , miksi hän on toistuvasti ajautunut vaikeisiin parisuhteisiin. Miten hän alkoi pahimmillaan säätelemään omaa käytöstään? Entä mikä on parasta arjessa miehen kanssa? Miksi sinkkuudesta nauttiva nainen olisi valmis naimisiin vaikka heti? Lue juttu Annasta 22/2018. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X