Julkkikset

Pihla Viitala ja Alex-puoliso halailivat teemavärissä – taustalla vihreä sukutarina: ”Luonto on tärkeintä, mitä meillä on”

Näyttelijä Pihla Viitalalla on edessä suuren ulkomaisen tv-sarjan kuvaukset. Sitä ennen hän kuitenkin rauhoittuu joulun viettoon miehensä Alexin ja pariskunnan tyttären kanssa Saksassa.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Pihla Viitala ja hänen puolisonsa Alexander Schimpf olivat yksi illan näyttävimmistä pariskunnista.

Näyttelijä Pihla Viitalalla on edessä suuren ulkomaisen tv-sarjan kuvaukset. Sitä ennen hän kuitenkin rauhoittuu joulun viettoon miehensä Alexin ja pariskunnan tyttären kanssa Saksassa.

Ensimmäistä kertaa itsenäisyyspäivänvastaanotolla juhlinut näyttelijä Pihla Viitala, 36, toi Linnan juhliin saksalaisen puolisonsa Alexander Schimpfin. Vain harvoin yhdessä edustanut pariskunta kertoi puhuvansa kotona useampaa kieltä.

Pihla Viitala ja Alex
Näyttelijä Pihla Viitala ja hänen miehensä Alex puhuvat kotona ainakin kolmea eri kieltä.

– Puhumme pääasiassa englantia keskenämme, mutta niin suomen, saksan kuin englannin kielikin pyörivät kaikki siinä samassa. Lapsemmekin on alkanut puhua englantia. Alexander ymmärtää suomeksi melkein kaiken. En ole opettanut hänelle kieltä, vaan hän on opiskellut sitä itse, Pihla kertoo.

Jo pidemmän aikaa Helsingissä asunut Alex kertoo kotiutuneensa Suomeen hyvin ja viihtyvänsä hyvin myös itsenäisyyspäivän juhlissa.

– Juhlissa on ollut todella hauskaa, eikä edes liian kuuma. Itsenäisyysjuhla ei tunnu sillä tavalla omalta juhlapäivältäni, mutta Suomi on kotimaani. Perheeni on täällä, Alex sanoo suomeksi.

Pihlan ja Alexin Linnan juhla -asut saivat innoituksen metsästä

Mert Otsamon säkenöivän vihreään iltapukuun itsenäisyyspäivän vastaanotolle pukeutunut Pihla myönsi Linnan kutsun tulleen iloisena yllätyksenä.

– En odottanut kutsua, mutta olin tosi iloinen siitä. Halusin pukea päälleni vihreää ja sama väri valikoitui Alexinkin asuun. Perheessäni on kolmessa sukupolvessa metsänhoitajia. Isäni on metsänhoitaja ja minulle on ollut aina itsestään selvää, että luonto on tärkeintä, mitä meillä on. Mahtavaa, että ympäristöteema nousi juhlissakin esiin, Pihla iloitsee.

Alex ja Pihla Viitala
– Minulle on ollut aina itsestään selvää, että luonto on tärkeintä, mitä meillä on, näyttelijä Pihla Viitala sanoo vierellään puoliso Alex.

Pariskunnalla ei ollut itsenäisyyspäivän vastaanoton jälkeen kiire kotiin, vaan he aikoivat jatkaa iltaansa ylipormestarin jatkoille.

– Lapsemme on vanhempieni luona hyvässä hoidossa, Pihla kertoo.

Jouluksi perhe suuntaa Saksaan

Pihla ja Alex ovat asuneet vuoden päivät Pihlan lapsuudenmaisemiin Helsingin Meilahteen rakennuttamassaan paritalossa, jonka toisessa puoliskossa asuu Pihlan tuottajasisko Kaisa Viitala. Pihla on kertonut viihtyvänsä hyvin myös maailmalla.

– Voisin hyvin asua ulkomaillakin, mutta ihan heti emme ole lähdössä Suomesta mihinkään. Yritämme pysyä mahdollisimman avoimina kaikille vaihtoehdoille ja tehdä päätöksiä eteen tulevien tilaisuuksien mukaan, Pihla kertoo.

Jouluksi pariskunta suuntaa Alexin vanhempien luokse Saksaan.

– Käymme Saksassa noin kaksi kertaa vuodessa. Isän ja äidin luokse on aina mukava mennä, Alex sanoo.

Pihla Viitalalla edessä ison ulkomaisen tv-sarjan kuvaukset

Työn saralla Pihlalla ovat seuraavaksi edessään Karppi-rikossarjan toisen tuotantokauden sekä ison ulkomaisen tv-sarjan kuvaukset.

–Ensi syksynä ensi-iltansa saa lisäksi Zaida Bergroothin Marian paratiisi -elokuva, jossa näyttelen saarnaaja Maria Åkerblomia. En ole nähnyt vielä mitään versioita elokuvasta, mutta odotan sitä innolla. Elokuvasta tulee tosi kiinnostava, Pihla vakuuttaa.

Pihla Viitala
Pihla Viitalalla on tuossa useampia uusia kansainvälisiä työprojekteja.

Lue kaikki vuoden 2018 Linnan juhlista täältä!

X