Piritta Hagman kirjoittaa somessa äitien väsymyksestä. Kuvassa Piritta.
Äitiysfysioterapeutti Piritta Hagman.
Julkkikset

Piritta Hagman jakoi itsestään itkuisen kuvan – päivityksen takaa löytyy tärkeä sanoma äitien kyynelistä: ”Kukaan ei koskaan näe niitä”

Piritta Hagman puhuu avoimesti somessa äitien uupumuksesta. – Totuus on, että tavallinenkin elämä ja huolet ovat raskaita. Ja on raskasta yrittää olla mahdollisimman hyvä koko ajan, Piritta kirjoittaa Instagram-päivityksessään.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: OM-arkisto

Piritta Hagman jakoi Instagram-tililleen kuvan itkuisista kasvoistaan. Tunteikkaassa päivityksessä Piritta avautuu äitinä kokemastaan uupumuksesta.

”Äitien kyyneleet. Kukaan ei koskaan näe niitä. Ne itketään, kun lapset ovat menneet nukkumaan tai eivät vielä ole heränneet. Ne vuodatetaan auton ratissa, kun kukaan ei näe. Työmatkalla, kauppareissulla. Vessassa salaa, kun joku jo koputtaa ovelle ja pyytää jotain. Niinä harvoina hetkinä, kun olemme yksin”

Koskettavassa tekstissä Piritta huomauttaa, että usein äitien kyyneleet ja väsymys jäävät läheisiltäkin huomaamatta, koska omaa väsymystä ei välttämättä tunnusteta edes itselleen.

Kirjoituksessaan Piritta kuitenkin muistuttaa, että myös kielteiset tunteet ovat sallittuja.

”Mutta totuus on, että tavallinenkin elämä ja huolet ovat raskaita. Ja on raskasta yrittää olla mahdollisimman hyvä koko ajan. Halaukseni kaikille teille muillekin äideille, joita välillä väsyttää. Me teemme parhaamme ja välillä aivan liikaakin. Itku auttaa, ja luojan kiitos kohta tulee taas uusia tunteita, kun vain antaa tämän tunteen nyt tulla.”

Piritta Hagman kertoi Anna-lehdelle masennuksestaan vuonna 2019

Vuonna 2019 Piritta Hagman kertoi Anna-lehdelle kärsineensä synnytyksen jälkeisestä masennuksesta jokaisen kolmen lapsensa kohdalla.

Samassa haastattelussa Piritta toteaa, ettei hän aina hahmota väsymystään vieläkään.

– Saatan kiinnostua kahdeksasta eri asiasta, touhuta valtavalla vauhdilla ja lopulta uupua. Ja jos ihminen ei syö tai nuku, keho ei palaudu. Silloin kierre on valmis.

Yksi uupumuksen merkki Pirittalle on syvän väsymyksen tunne.

– Silloin karsin menojani. En ole siinä vieläkään kovin hyvä. Voi olla, että minun täytyy opiskella tätä läksyä ysikymppiseksi asti, Piritta kertoi tuolloin.

Piritta Hagman on kolmen lapsen äiti. Kuvassa Piritta lastensa kanssa Annan kuvauksissa.

Piritta yhdessä lastensa Lukaksen, Lilan ja Elianan kanssa Annan kuvauksissa vuonna 2019.

Eronneet Piritta ja Niklas Hagman pyörittävät yhdessä perhearkea

Piritta ja ex-jääkiekkoilija Niklas Hagman erosivat vuonna 2018. Annalle Piritta on kertonut, että erosta huolimatta hänelle ja Niklakselle on tärkeää, ettei mikään muuta perhettä.

– Saan edelleen jakaa Niklaksen kanssa vanhemmuuden, ja hän tuo yhä turvallisuutta elämääni. Meillä on pitkä yhteinen menneisyys ja muistot, joita ei korvaa mikään.

Lokakuussa 2020 Niklas kertoi Anna-lehden haastattelussa, että hänen olisi pitänyt tukea Pirittaa enemmän, kun pari oli vielä yhdessä.

– Nyt osaan käyttäytyä Pirittaa kohtaan sillä kunnioituksella, jonka hän ansaitsee. Haluan lastenikin näkevän, että kohtelen heidän äitiään kauniisti. Olemme todella hyviä ystäviä ja pystymme jakamaan asioita toisillemme – mutta myös elämään erillämme, Niklas totesi haastattelussa.

X