Piritta Hagman
Matka Keniaan sai Pirittan tekemään suuria muutoksia elämässään.
Julkkikset

Piritta Hagmanin uupumus muuttui ahdistukseksi: ”Olen alkanut taas saada paniikkikohtauksia”

Alkukesästä Piritta Hagman, 38, alkoi miettiä oman elämänsä tärkeysjärjestystä. Hän tajusi uupuneensa työtaakan alle. – Tuntuu siltä kuin elefantti istuisi rintakehäni päällä.
Teksti: Eveliina Lauhio Kuvat: Nina Kaverinen

Viime kesäkuussa Piritta Hagman kävi Suomen World Visionin matkalla Keniassa tapaamassa kummilastaan Bridgetiä. Se oli hänelle jo toinen kerta Keniassa, mutta herätti silti vahvoja tunteita. Matkan jälkeen Piritta on tehnyt suuria muutoksia omassa elämässään.

Hän on päättänyt lopettaa työskentelyn kaksi vuotta sitten perustamassaan FemiHealth-yrityksessä.

– Aloin miettiä matkan jälkeen, mitkä asiat omassa elämässäni ovat niitä kaikkein tärkeimpiä.

Vähemmän työntekoa, enemmän aikaa lapsille

Piritta on ollut jo pidemmän aikaa sitä mieltä, että hän haluaisi vähentää työntekoa ja antaa enemmän aikaa lapsilleen. Kympintytölle ja suorittajalle ajatukset ovat kuitenkin jääneet vain mielessä käväisseiksi ideoiksi. Niiden toteuttaminen ei ole ollut helppoa.

Kun suorittajaluonteen yhdistää helposti innostuvaan mielenlaatuun, seuraukset voivat olla katalat.

Pari vuotta Piritta on tehnyt töitä naisten hyvinvointi- ja liikuntapalveluita tarjoavassa firmassaan, keikkaillut doulana sekä synnytysvalmentajana ja opiskellut iltaisin ravintoterapeutiksi. Kun samaan aikaan yrittää olla aviomiehelle hyvä puoliso ja kolmelle lapselle paras mahdollinen äiti, vuorokauden tunnit eivät meinaa riittää.

Paniikkikohtauksia ja unettomuutta

Piritta uupui liian suuren kuorman alla. Stressi muuttui ahdistukseksi, joka jatkuu.

– Lukasin vauva-ajoilta tuttu vaiva palasi, ja olen alkanut saada taas paniikkikohtauksia. Tuntuu siltä kuin elefantti istuisi rintakehäni päällä, ja olen alkanut kärsiä unettomuudesta, Piritta kuvailee.

Miten väsymys näkyy Pirittan arjessa? Mitä Piritta koki Keniassa? Miksi auttaminen on Pirittalle tärkeää? Lue reportaasi Kenian-matkasta ja Pirittan haastattelu Annan numerosta 39/17. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X