Puolentoista vuoden päästä Kristiina Komulainen on nuorempi konstaapeli Komulainen.
Puolentoista vuoden päästä Kristiina Komulainen on nuorempi konstaapeli Komulainen.
Julkkikset

Poliisiksi opiskeleva Kristiina Komulainen: ”Intuitio pakotti minut muutokseen”

Kristiina Komulainen opiskelee 40-vuotiaana uuteen ammattiin poliisiksi. Sitä ennen hänen oli uskallettava jättää hyvä työpaikka ja turvattu arki ilman varmuutta tulevasta. – Intuition kuunteleminen on sisäistä dialogia, johon liittyy lupaus paremmasta.
Teksti: Sari Hannikainen Kuvat: Mirva Kakko

Toimittajana, tuottajana ja median moniosaajana tunnettu Kristiina Komulainen täytti marraskuussa 40 vuotta. Tammikuussa hän muutti Tampereelle aloittaakseen opiskelun poliisiksi.

– Jos joku olisi sanonut minulle kolme vuotta sitten, että asun nelikymppisenä Tampereella ja opiskelen poliisiksi, se olisi tuntunut absurdilta ajatukselta, Kristiina sanoo nyt.

Mutta kolmen vuoden aikana tapahtui paljon. Isossa roolissa muutoksessa oli intuitio, joka on saanut hänet ennenkin tekemään riuhtaisuja tutusta tuntemattomaan.

Intuitio oli syypää siihen, että Kristiina irtisanoutui kolme vuotta sitten radiokanava Loopin ohjelmapäällikön työstä. Vaikka hänellä oli hyvä työyhteisö, mielenkiintoisia tehtäviä ja turvattu toimeentulo, hän tunsi, että on aika lähteä eteenpäin ja uudistua.

– Se ei ollut käsikirjoitettu päätös. Intuitio pakotti minut muutokseen.

Kun arkeen tuli päivätyön lopettamisen jälkeen lisää omaa aikaa, Kristiina vetäytyi omiin oloihinsa ja liikkui paljon yksin metsässä. Pitkien lenkkien aikana kirkastuivat ajatukset työyhteisösovittelijaksi opiskelemisesta ja poliisikouluun hakemisesta. Sitä, mistä kimmokkeet uusiin aloihin tulivat, Kristiina ei tiedä.

– Minun piti purkaa itseni ensin palasiksi ja koota sen jälkeen pala palalta uusiksi.

Lue myös: Kristiina Komulainen ei pelkää näyttää hyviä ja huonoja puoliaan: ”Kaikissa menestyjissä on herkkyyttä”

Ero jehovantodistajista parikymppisenä

– Nyt tunnen vahvasti, että minun kuuluu opiskella poliisiksi juuri tässä elämänvaiheessa. Kuuntelen intuitiotani ja teen isojakin ratkaisuja sen ohjaamana. Välillä en itsekään tiedä, miksi vaistoni vie minua johonkin suuntaan, mutta ajan kanssa asiat yleensä kirkastuvat ja saavat selityksen. Intuitioon pitää vain luottaa, Kristiina sanoo.

Ensimmäisen kerran Kristiina joutui tekemään sen parikymppisenä, kun hän erosi jehovantodistajista.

Vaikka intuitio on ohjannut Kristiinan tekemään rajuja muutoksia, hän kokee sen johdatuksen lempeänä ja lohdullisena.

– Intuition kuunteleminen on sisäistä dialogia, johon liittyy lupaus paremmasta.

 

Luit juuri lyhennelmän Annan kansijutusta 13/2019, jossa Kristiina Komulainen kertoo, miksi hän hakeutui juuri poliisin työhön. Millaiseksi poliisiksi Kristiina ajattelee tulevansa? Mikä opinnoissa jännitti Kristiinaa etukäteen? Entä mikä häntä on epäilyttänyt? Millaisia voimia jehovantodistajista irtautuminen antoi Kristiinalle loppuelämää ajatellen? Lue lisää numerosta 13/19 tai tilaa lehden lukuoikeus täältä!

X