Christoffer Strandberg
Christoffer Strandberg valmistautuu lauantaiseen Putous-finaaliin ja hahmonsa Nöpö-Felixin hyvästelemiseen.
Julkkikset

Putous-tähti Christoffer Strandberg: ”Isovanhempien kanssa vietetyt hetket ovat tehneet minusta paremman ihmisen”

Suku on näyttelijä Christoffer Strandbergille, 29, hyvin tärkeä. Christofferia liikuttaa myös se, kuinka hänen Putous-hahmonsa Nöpö-Felix on murtanut jäätä äidin ja teinin välillä.
Teksti: Sari Hannikainen Kuvat: MTV

Ketä ihailet?

Edesmennyttä mummiani, äidinäitiäni, joka menehtyi seitsemän vuotta sitten. Ihailen sitä, miten hän kohteli muita ihmisiä. Hän oli sydämellinen, kohtelias, lämmin ja hyvä. Pienissäkin kohtaamisissa voi tehdä maailmalle paljon hyvää, kuten hän teki. Siihen pyrin itsekin. Isovanhempien kanssa vietetyt hetket ovat tehneet minusta paremman ihmisen. He ovat antaneet minulle uudenlaista perspektiiviä elämään. Suku on minulle hyvin tärkeä.

Mitä teet Putous-finaalin jälkeen lauantaina, kun kamerat sammuvat?

Ensin juon skumppaa, sitten vedän henkeä. Kinky Boots -musikaalin esitykset loppuvat Helsingin kaupunginteatterissa viikon päästä, joten edessä on haikeita luopumisia, mikä pelottaakin.

Millainen arki sinua odottaa työsuman jälkeen?

Ensi alkuun outo, koska kevät on ollut niin hektinen, mutta myös tasapainoisempi. Silloin minulla on aikaa puolisolleni ja perheemme vanhalle rouvalle, 12-vuotiaalle jackrussellinterrierille. Se ei ole ollut ollenkaan tyytyväinen 13–16-tuntisiin työpäiviini ja poissaoloihini, minkä puolisoni on saanut tuta. Rouva on kieltäytynyt lähtemästä ulos ilman koko laumaansa. Hän ei tyydy siihen, että sama henkilö vie aina lenkille.

Kuka sai sinut viimeksi vihastumaan?

Vaalien jälkeen tietyt poliitikot, jotka myyvät kansalle helppoja vastauksia vaikeisiin kysymyksiin. Vastakkainasettelujen lietsominen saa minut vihastumaan.

Entä ihastumaan?

Olen saanut kevään aikana vilpittömiä ja ihania viestejä Putousta seuraavilta teinitytöiltä. Eräs äiti ja hänen varhaisteini-ikäinen tyttärensä ovat fanittaneet minua niin ohjelmassa kuin Kinky Boots -musikaalissakin. He kirjoittivat minulle kirjeen ja kertoivat, kuinka fanitus on tuonut heitä yhteen ja antanut heille yhteisen puheenaiheen, mikä on murtanut jäätä äidin ja teinin välillä. Se liikutti ja ihastutti minua paljon. On hienoa, että ihmiset uskaltavat jakaa henkilökohtaisia asioitaan ventovieraallekin.

Lue myös: Putous-tähti ja drag-enkeli Christoffer Strandbergia ei pelota, vaikka joku suuttuisikin hänen taiteestaan: ”Komedian pitää herättää tunteita”

Mikä olisit, jos et olisi näyttelijä?

Elokuvaohjaajan ja psykologin ammatit kiinnostivat minua nuorena myös. Olen aina halunnut tehdä työtä ihmisten parissa ja tutkia ihmisiä.

Missä lomailit viimeksi?

Rakastan merta ja saaristoa. Puolitoista vuotta sitten muutin puolisoni kanssa Siuntioon, jossa vietin lapsuuteni ja joka on minulle hyvin rakas. Viime kesänä nautimme ensimmäisestä kesästä omalla pihalla ja kävimme sukumökeillä. Lomareissuksi riitti yksi yö Tampereella.

X