Julkkikset

Putous-tähti Helmi-Leena Nummelaa naurattaa räävittömyys ja kohtuuttomuus sekä erityisesti eräs toinen sketsihahmo – arvaatko kuka?

Etelä-Karjalaista kotoisin oleva Helmi-Leena Nummela, 31, kertoo, millaisesta huumorista hän pitää. Taisimme samalla selvittää, kenen karikatyyri Yleis-Sirpa on.
9.11.2018 Teksti: Katri Koskinen Kuvat: MTV

Helmi-Leena Nummela, 31, on tehnyt vaikutuksen hetkeen heittäytyvänä Putous-näyttelijänä ja hurmannut eritoten aikuisemman yleisön Yleis-Sirpa -sketsihahmollaan.

Helmi-Leena muutti Helsinkiin jo nuorena, kun hän pääsi Kallion ilmaisutaidon lukioon opiskelemaan. Vuonna 2014 hän valmistui Teatterikorkeakoulusta. Tähän mennessä hän on luonut uraansa pitkälti draamapainotteisena teatterinäyttelijänä.

Mutta, millaista komediaa Helmi-Leena itse suosii? Millainen on hänen oma huumorintajunsa?

– Minua naurattaa sellainen ihmisen ristiriitaisuus: lääväinen, visvainen ja synkkä huumori. Räävitön, kohtuuton – kohtuuttomuus naurattaa. Kaikki eritteet naurattaa – ja pieru naurattaa aina, Helmi-Leena virnistää viitaten Timo Lavikaisen sketsihahmoon, melankoliseen Pieruun.

Yleis-Sirpa on Helmi-Leenalle hyvinkin tuttu hahmo

Putous-sketsihahmo 2018:

Yleis-Sirpa on Helmi-Leena Nummelan kehittelemä sketsihahmo.

Joutsenossa syntynyt, mutta Etelä-Karjalan murteen puheestaan riisunut Helmi-Leena kertoo salaperäisesti huomanneensa, että jokaiselle Putous-näyttelijälle on muodostunut oma roolinsa näyttelijätiimissä ja katsojien edessä – nimittäin omasta itsestään.

– Olemme karikatyyrejä itsestämme, Helmi-Leena sanoo.

– Olen sellainen hösöttäjä. Toisaalta olen mummohenkinen. Olen levoton ja poukkoileva, toisaalta olen neuroottinen kontrollifriikki, suorittaja, Helmi-Leena kuvailee itseään ja omaa, karrikoitua olemustaan.

”Helmi-Leena nauttii kesällä maanisesti marjastuksesta ja taas talvisin koko sadon syömisestä. Helmi-Leena myös vesijuoksee ja läyhää kovaan ääneen kaikki yksityisasiat ja siinä sivussa muidenkin asiat (etu- ja sukunimillä tietysti)”, lukee näyttelijä Helmi-Leenan omassa esittelytekstissä.

Ahaa, eli nyt selvisi, mistä tuo Helmi-Leenan loihtima Yleis-Sirpa -sketsihahmo onkaan perujaan – siinähän on ripaus Helmi-Leenaa itseään ja hänen lapsuudenympäristöään.

”Kelle mie siitä just haastoin, oliks se sie, mie vai hää vai mist myö oikeen puhuttii”, kuten Yleis-Sirpa murretta herttaisesti vääntäen sanoo.

Suosittelemme