Rakastunut Anna Puu: ”Jukka ja minä olemme match made in heaven”

Teksti: Annan toimitus Kuvat: Sampo Korhonen

Huono omatunto perheen rikkomisesta varjosti vuosia laulaja Anna Puun, 37, elämää. Se kuului hänen lauluissaan ja sai yleisön kysymään, mihin katosi Idolsin ihana ja herkkä Anna Puu. Omasta mielestään Anna ei ole muuttunut. – Kerron vain itsestäni enemmän.

Joulukuussa tuli kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun Anna Puustjärvi sijoittui toiseksi Koop Arposen voittaessa Idols-kisan. Nykyisin Anna saa yleisöltä viestejä, joissa kysytään, minne on kadonnut se herkkä ja luonnollinen Anna Puu. Miksi olet muuttunut?

– Se on hämmentävää, sillä omasta mielestäni en ole muuttunut. Jos musiikkini muuttuu, se ei tarkoita, että persoonani muuttuisi. Kerron vain itsestäni enemmän. Elämänkokemuksen myötä minulla on myös enemmän kerrottavaa.

Varsinkin avioeron jälkeen elämä kuului lauluissa. Anna oli alkanut kirjoittaa biisejään ja lauloi rakkaudesta ja sen loppumisesta.

– Vain siten pystyin käsittelemään tunteitani ja pääsemään yli siitä, että olin rikkonut perheeni.

Marraskuussa Anna ja hänen avopuolisonsa, tuottaja Jukka Immonen ovat seurustelleet neljä vuotta. Työtoveruus on paljon sitä pidempää. Jukka on ollut tuottamassa Annan jokaista viittä levyä.

Anna Puu ja Jukka Immonen Linnan juhlissa 2018

Anna Puu ja Jukka Immonen saapuivat Linnan juhliin yhdessä vuonna 2018.

”Saamme Jukan kanssa rakastaa”

– Kun nyt katson elämäämme, alan hiljalleen uskoa, ettei meille niin kamalan huonosti käynytkään. Näyttää siltä, että osaamme hoitaa tämän, Anna sanoo.

”Me” ovat Anna, Jukka ja Annan ex-puoliso.

– Jukalla ja lapseni isällä on ainakin yksi yhteinen ominaisuus. He eivät ole egomaanikkoja, joille olisi tärkeintä he itse ja heidän omat tunteensa. Molemmat ymmärtävät, että meidän kaikkien elämässä lapsi tulee ensin. Sen takia olemme esimerkiksi viettäneet jo monta joulua yhdessä saman katon alla.

Anna on rakastunut.

– Jos minulta kysytään, niin Jukka ja minä olemme ’match made in heaven’. Saamme rakastaa ja tulla rakastetuiksi juuri sellaisina kuin olemme. On ihmeellistä, miten vuosia kestäneen ystävyyden jälkeen yhtäkkiä tajusimme, että hitto, tuossa se nyt on. Se katse on edelleen meidän molempien silmissä. Kaiken kukkuraksi saamme luoda yhdessä musiikkia.

Lue myös Annan aiempi haastattelu: Uusperhearkea elävä Anna Puu: ”Viihdyn parisuhteessa, koska siinä rakastuminen on muuttunut rakastamiseksi”

Jukalla ei ole lapsia. Haluaisiko Anna toisen lapsen?

– En, hän vastaa heti.

– Tyttäreni syntymästä on kulunut jo niin pitkä aika, että olen saanut liian paljon itsenäisyyttäni takaisin. En halua luopua siitä ja elää uudelleen vuosia, kun lapsi on pieni.

– Olen tosi onnellinen, että olen äiti. Minulle olisi ollut katastrofi, jos en olisi saanut lasta. Olisin joutunut rakentamaan identiteettini aivan uudelleen. Nuorena halusin vähintään kaksi lasta, ehkä enemmänkin. Nyt olen onnellinen yhden lapsen äiti.

Luit juuri lyhennelmän Annan kansijutusta, jonka on kirjoittanut Minna Juti. Jutussa laulaja Anna Puu kertoo muun muassa hyväksytyksi tulemisen tarpeestaan. Mitä hän ajattelee onnellisuudesta? Miksi hän ei halua olla aina ihana? Miten Anna käyttää rahaa? Entä mikä on hänen pukeutumisfilosofiansa? Lue koko haastattelu Annan numerosta 43/2019 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä!

X