Heikki ja Miina avioituivat Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa.
Heikki ja Miina avioituivat Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa.
Julkkikset

Rakastunut Ensitreffit alttarilla -pari Miina ja Heikki: ”Olemme sitoutuneet menemään yhdessä eteenpäin”

Miina ja Heikki nousivat Ensitreffit alttarilla -ohjelman 5. kauden suosikkipariksi. Julkisuus on tuonut Miinan ja Heikin suhteeseen paineita, jotka pari on kuitenkin selättänyt puhumalla avoimesti asiasta kuin asiasta. Tällä hetkellä Miinan ja Heikin rakkaus kukoistaa.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: MTV

Ensitreffit alttarilla -ohjelman 5. kauden päätösjakso esitettiin vastikään televisiossa. Kaudella mukana olleet Miina, 29, ja Heikki, 35, katsoivat viimeisen jakson yhdessä ystäviensä kanssa. Kummankin läheiset ja ystävät ovat olleet tärkeä tuki heti häistä lähtien, joten kauden päätösjakson katsominen heidän kanssaan tuntui hyvin luontevalta.

Viimeisen jakson esittäminen merkitsee Miinalle ja Heikille uuden alkua. Enää heidän tekemisiään ei ruodita viikoittain esitettävän jakson jälkeen verkkouutisissa, lehdissä ja sosiaalisessa mediassa. Suhde pääsee vihdoin kehittymään rauhassa, julkisuudelta piilossa.

– Nyt tuntuu helpottavalta, jännittävältä ja ihanalta, Miina kiteyttää tämän hetken tunnelmat.

Suhteen alku ei ollut lainkaan niin jähmeä kuin miltä tv:ssä vaikutti

Ohjelman alussa toisilleen tuntemattomat Miina ja Heikki astelivat alttarille ja sanoivat tahdon. Heidät oli valinnut toisilleen ohjelman asiantuntijat eli logoterapeutti ja erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen, psykologi Tony Dunderfelt ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow.

Televisiosta sai kuvan, että Miinan ja Heikin suhde lähti käyntiin jähmeästi, koska Heikillä oli epäilyksiä siitä, onko Miina hänelle sopiva kumppani. Miina ja Heikki eivät kuitenkaan kokeneet suhteensa alkua lainkaan niin jähmeäksi kuin miltä se tv:ssä näytti.

– Kyllähän leikkaukset vaikuttavat siihen, millaisen kuvan katsojat eri tilanteista saavat. Hääpäivämme oli rento ja hauska. Se ei oikein näkynyt hääjaksosta, Heikki sanoo.

– Vieraamme kyllä tietävät, millainen tunnelma häissämme oli ja miten hauskaa meillä oli – eikä pelkästään minulla ja Heikillä keskenämme, vaan myös vieraillamme keskenään. Oli aika maagistakin huomata siellä juhlapaikalla, miten meidän ystävämme ja läheisemme tulivat niin hyvin juttuun keskenään, Miina sanoo.

Puhuminen on ollut Miinan ja Heikin pelastus ulkoisten paineiden keskellä

Ohjelman kuvaukset loppuivat heinäkuussa. Ennen kuvausten päättymistä Miina ja Heikki päättivät jatkaa matkaa yhdessä tuumin. Päätös oli helppo. Kumpikin oli sitoutunut suhteeseen ja halusi jatkaa tutustumista tv-kameroilta piilossa.

– Oli sellainen olo, että olisi ollut liian aikaista tehdä päätöksiä suuntaan tai toiseen. Tuntui luonnolliselta jatkaa siitä, mihin viiden viikon kuvausten jälkeen jäimme, Miina sanoo.

Miina ja Heikki viettivät yhdessä hauskan kesän ja odottivat jännityksellä ohjelman alkamista. Ohjelman alkamisen jälkeen he ovat joutuneet melkoiseen pyöritykseen.

”Olemme rehellisiä sekä toisillemme että itsellemme. Se on ollut tosi arvokasta koko tämän prosessin aikana.”

Miina ja Heikki sekä heidän suhteensa ovat olleet kuumia puheenaiheita koko syksyn ajan sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa. Heikki on saanut osakseen vahvaakin kritiikkiä tokaisuistaan ohjelmassa. Miinan ja Heikin suhteen onnistuminen on myös kyseenalaistettu useaan kertaan.

– Tämä syksy on ollut ainakin minulle kaikista hankalin vaihe tässä prosessissa, Heikki myöntää.

– Ulkoiset paineet ovat koittaneet tulla väliimme. On ollut haasteellista pitää meistä ja toisistamme huolta kaiken tämän keskellä. Meitä on kuitenkin kannatellut kaikkien näiden asioiden yli se, että olemme pystyneet koko ajan puhumaan avoimesti. Kykenemme puhumaan vaikka kuinka vaikeista ja kipeistä asioista ja tunteita. Sellaisina hetkinä, joina tuntuu, että mistään ei tule mitään, olemme pystyneet sanomaan mietteemme toiselle ja kuitenkin aina jatkamaan yhdessä rakentamista. Olemme rehellisiä sekä toisillemme että itsellemme. Se on ollut tosi arvokasta koko tämän prosessin aikana, Miina kertoo.

Sosiaalisen median julmuus yllätti

Sosiaalisen median julmuus realisoitui nopeasti ohjelman ensimmäisen jakson esittämisen jälkeen sekä Miinalle että Heikille. Useampi ohjelmaan osallistunut sai ohjelman esittämisen aikana somessa osakseen todella kovaa arvostelua.

– Kannustaisin ihmisiä suhtautumaan armollisesti osallistujiin. Olemme kaikki moniulotteisia ja eri tilanteissa eri tavalla käyttäytyviä ihmisiä. Ohjelmassa nähdään vain pieni pala ihmisistä, jotka ohjelmaan ovat osallistuneet. On aika inhimillistä, että aina kaikki halut, tarpeet ja toiveet eivät kohtaa, kun menee tuntemattoman kanssa naimisiin, Heikki sanoo.

– Toivoisin, että sosiaalisessa mediassa keskustellessaan ihmiset muistaisivat, että julkisuudessakin esiintyvät henkilöt ovat ihmisiä. Me olemme kaikki jonkun lapsia, siskoja, veljiä tai serkkuja. Meillä kaikilla on perhe, joka välittää. Ja me välitämme toisistamme, Miina lisää.

Miina ja Heikki ovat kuitenkin saaneet myös paljon kannustavaa palautetta. Tuntemattomat tulevat usein puhumaan ohjelmasta erittäin positiiviseen ja kannustavaan sävyyn.

– On ihanaa ja myös hämmentävää huomata, miten ihmiset myötäelävät kanssamme tämän ohjelman mukana. Ihmiset suhtautuvat aika tunteellisestikin tähän ohjelmaformaattiin. Varmasti monet löytävät ohjelmasta samaistumispisteitä omaan elämäänsä, Miina pohtii.

Miina on saanut osakseen myös suorastaan punan poskille nostavaa suitsutusta.

– Kyllähän minulla on sellainen kestopuna ollut kasvoilla tässä viimeiset kymmenen viikkoa. Pistää nöyräksi ja kiitolliseksi, että olen saanut niin kivaa palautetta. Totta kai se lämmittää mieltä ja sydäntä, Miina sanoo.

Miinan ja Heikin rakkaus kukoistaa

Miinan ja Heikin suhde voi tällä hetkellä hyvin. Rakastunut pari on onnellinen ja kiitollinen juuri tässä hetkessä elämisestä.

– Parasta suhteessamme puhumisen lisäksi juuri nyt on aika ja rauha. Olemme sitoutuneet menemään yhdessä eteenpäin kaikessa rauhassa.

– Hyviä asioita suhteessamme ovat yhteiset arvot, huumorintaju ja kommunikaatio, Heikki listaa.

Entä mihin Heikki ja Miina toisissaan ihastuivat ja rakastuivat?

– Vaikea sanoa yhtä asiaa, mutta Miinalla on aika paljon elämänkokemusta ja vaikka hän on suht nuori, hän on osoittanut henkistä vahvuutta ja kykyä kasvuun. Ihailen sitä. Miina huolehtii lähimmäisistään sekä on energinen, aikaansaava ja jaksava. Olen tosi ylpeä ja onnellinen Miinasta, Heikki sanoo.

– Kyllä minulla päällimmäisenä tulee mieleen Heikin kypsä rauhallisuus ja se turvallisuus, mitä Heikki tuo meidän elämäämme ja parisuhteeseemme. Hän ei säikähdä, vaikka minusta tuntuisi miltä. Myös Heikin älykkyys on minulle iso asia. Ja Heikki on hauska. Meillä on ihan älyttömän hauskaa suurimman osan ajasta. On tosi kiva, kun oivaltava huumorintaju ja älykkyys yhdistyvät. Ja Heikki on myös aika mukautumishaluinen. Hän kuuntelee tarpeitani ja rajojani. Pikkuhiljaa hän on oppinut myös lukemaan minua ja huomaamaan, jos jokin asia menee yli. Rajat alkavat pikkuhiljaa muodostua, Miina kertoo.

Tulevaisuuden haaveissa mahdollinen ulkomaille muutto ja perheen perustaminen

Miina ja Heikki asuvat tällä hetkellä pääosin Helsingissä Miinan luona. Heikillä on kuitenkin edelleen oma asuntonsa Tampereella, jossa hän opiskelee. Sekä Miinan että Heikin olisi tarkoitus viedä opintonsa loppuun ensi vuonna.

Ohjelmassa Miina ja Heikki mainitsivat, että ulkomaille muutto voisi olla mahdollinen tulevaisuudessa.

– Emme puhu ulkomaille muutosta aktiivisesti, mutta se on mahdollista ja todennäköistä jossain vaiheessa, Miina sanoo.

Ohjelmassa näytetään useaan otteeseen kohtia, joissa Heikki vitsailee perheenlisäyksestä. Onko tämä merkki siitä, että perheen perustaminen voisi olla pian ajankohtaista?

– Ei ihan tässä hetkessä olla lapsia tekemässä, mutta tulevaisuudessa se on kyllä haaveena, Heikki paljastaa.

– Aika näyttää, suodaanko lapsia. Eihän niitä hankita, vaan niitä saadaan, Miina lisää.

X