Julkkikset

Rakastunut Iiro Seppänen: ”Tuntuu kuin Julia olisi toinen puoliskoni”

Takavuosina taikurina tunnettu Iiro Seppänen löysi nelikymppisenä elämänsä naisen ja perusti uusperheen. Nyt kansainvälinen seikkailija on asettunut ja viettää hymykilpailuja tyttövauvansa kanssa.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
Mirva Kakko

- Rakkaus voi joko vahvistaa tai heikentää ihmistä, kumppanista riippuen. Minulla on kokemusta molemmista.

Takavuosina taikurina tunnettu Iiro Seppänen löysi nelikymppisenä elämänsä naisen ja perusti uusperheen. Nyt kansainvälinen seikkailija on asettunut ja viettää hymykilpailuja tyttövauvansa kanssa.

Vuoden sisällä Iiro Seppäsen, 44, elämässä on tapahtunut paljon. Keväällä syntyi esikoistytär Freya ja kesällä hän vei vihille tyttären äidin, Julian. Perheeseen kuuluu myös vaimon kymmenvuotias poika Cesar. Ensi kesänä he muuttavat Etelä-Afrikan Kapkaupungista Lontooseen.

Taikurina ja base-hyppääjänä uran tehnyt Iiro työskentelee nykyään elokuva- ja tv-tuottajana. Eikä vieläkään tiedä, mikä hänestä tulee isona.

Mitä olet oivaltanut rakkaudesta?

Rakkaus voi joko vahvistaa tai heikentää ihmistä, kumppanista riippuen. Minulla on kokemusta molemmista. Olen seurustellut uskomattoman ihanien naisten kanssa, mutta joukkoon on mahtunut myös muutamia hulluja suhteita. Silloin aikaa menee huoleen ja nahisteluun, jotka aiheuttavat stressiä.

Neljä vuotta sitten löysin rinnalleni partnerin, joka rakastaa minua oikeista syistä, pyyteettömästi. Tuntuu kuin Julia olisi toinen puoliskoni. Puhumme kaikesta, mitään ei lakaista maton alle. Silti kertaakaan ei ole tarvinnut riidellä.

Rakkaus on elämäni tärkein voimavara.

Entä pettymyksistä?

Mitä suurempia odotuksia itselleen asettaa, sitä suurempia ovat pettymykset. Onkin tärkeä erottaa, johtuuko pettymys liian suurista odotuksista vai siitä, että jokin vain menee pieleen. Pettymyksiä ei kannata yrittää vältellä. Tärkeintä on ottaa opikseen epäonnistumisista ja toimia seuraavalla kerralla toisin.

Vanhemmuudesta?

Isäksi tultuani olen alkanut ymmärtää paremmin omia vanhempiani. Kasvatuksessa en usko kieltämiseen. Minua kiellettiin aikoinaan tekemästä monia asioita ja tein ne kaikki. Vanhemmuuden kaksi peruselementtiä ovat rakkaus ja tuki.

En ollut valmis isyyteen kuin vasta nelikymppisenä. Sen myötä olen löytänyt elämääni tasapainon. Perheeseemme kuuluu vaimon kymmenvuotias poika Cesar sekä keväällä syntynyt yhteinen tytär Freya, jonka kanssa pidämme hymykilpailuja. Haluan viettää heidän kanssaan niin paljon aikaa kuin suinkin mahdollista. Kaksitoista päivää on toistaiseksi pisin ero perheestä.

Cesar kutsuu minua etunimellä, muille hän puhuu minusta ”daddyna”. Perheemme on monikielinen. Minä puhun Freyalle suomea, vaimo saksaa ja lastenhoitaja espanjaa. Yhteinen kielemme on englanti.

Rahasta?

Raha tuo turvaa ja mahdollistaa monia asioita. Mutta sen metsästämisestä saattaa tulla vankila. Jos rahaa on liikaa, olet sen vanki.

En ole ikinä miettinyt projektejani ensisijaisesti rahan kautta, minua ohjaa intohimo. Jos ne ovat tuottaneet rahaa, se on mukava bonus. Tällä hetkellä raha merkitsee minulle vapautta. Sen avulla pystyn ottamaan aikaa perheelle.

Työstä?

Työ on tuonut minulle tarkoituksen elämään. Olen seurannut intohimoani ja tehnyt harrastuksesta työn, ensin esiintymisestä, sitten base-hyppäämisestä. Mutta työ on myös tappanut alkuperäisen intohimon. Olen nyt 44-vuotias eikä minulla ole aavistustakaan, mitä teen isona.

Viime vuodet olen toiminut elokuva- ja tv-tuottajana. Jatkossa haluaisin olla tarinankertoja: pitää puhetilaisuuksia, joissa kerron muuan muassa riskinottamisen tärkeydestä omia kokemuksiani hyödyntäen. Toivon, että tarinani resonoisi kuulijoissa.

Lue lisää:

Extreme-lajit ja kuolemanvaara kiehtoivat Iiro Seppästä vuosia – sitten veli sairastui ja kuoli: ”Olin aina laskenut sen varaan, että jos kuolen, vanhemmilleni jää sentään toinen poika”

Vuodet ovat näyttäneet Anneli Jäätteenmäelle, että rakkaus voi kestää: ”Rakastettuni Jorma on ehdottomasti myös paras ystäväni”

X