Sara Chafak piti suhteensa Jeffrey Lawmaniin pitkään salassa julkisuudelta.
Sara Chafak piti suhteensa Jeffrey Lawmaniin pitkään salassa julkisuudelta.
Julkkikset

Rakastunut Sara Chafak tietää, mitä toivoo mieheltä: ”Onneksi kumppanini on päinvastainen kuin oma isäni”

Sara Chafak on seurustellut jo kaksi vuotta onnellisesti yrittäjä Jeffrey Lawmanin kanssa. Saran rankka lapsuus on vaikuttanut siihen, millaista kumppania hän toivoo itselleen: hän haluaa tulevien lastensa isäksi miehen, johon voi luottaa.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Sampo Korhonen, Lehtikuva

Viime aikoina Marja Laakso on kiinnittänyt huomiota siihen, että hänen tyttärensä Sara Chafak hymyilee ja nauraa enemmän kuin pitkään aikaan. Myös tietty levottomuus on laantunut. Uusi seurustelusuhde kukoistaa.

– Olen seurustellut Jeffreyn kanssa pian kaksi vuotta. Aika pitkään onnistuimme pitämään suhteen salassa medialta, Sara myhäilee.

Personal trainerina työskennellyt, yrittäjä Jeffrey Lawman ja Sara kohtasivat somessa. Jeffrey laittoi viestiä, eikä Sara huomannut vastata moneen päivään. Vaan Jeffrey ei luovuttanut. Pari alkoi tapailla. Kun Fort Boyard -ohjelman tuotannosta kyseltiin Saralta sopivaa lisävahvistusta omaan tiimiin, Sara nimesi Jeffreyn, kilpailuhenkinen kun on.

– Yritin tietenkin rakentaa tiimiä, jolla voisimme voittaa!

Saran ja Jeffreyn tiimi hävisi täpärästi, mutta suhde eteni. Mikä mahtaa olla äidin mielipide Saran sulhosta?

– Hyväkäytöksinen, ystävällinen, kiltti nuori mies. Hyvä huumorintaju. Harva mies saa Saran nauramaan!, Marja toteaa äidin ja tyttären yhteishaastattelussa Annalle.

Samantyyppinen tausta yhdistää Saraa ja Jeffreyä: koulukiusatuksi joutuminen ja afrikkalaiset sukujuuret.

– He ymmärtävät toisiaan, Marja toteaa.

Sara Chafakin poikaystävä Jeffrey Lawman tunnetaan Love Island Suomi -voittajana vuodelta 2018. Hän on kotoisin Laitilasta.

Saran poikaystävä Jeffrey Lawman tunnetaan Love Island Suomi -voittajana vuodelta 2018. Hän on kotoisin Laitilasta.

Sara ja nuoruudenrakkaus Tuomas ovat yhä ystäviä

Saralla on viisi sisarusta, joista kaksi on Marjan lapsia: Saran isoveli ja pikkuveli. Isänsä puolelta Saralla on vielä kaksi pikkuveljeä ja pikkusisko. Turhia rajoja ei perheessä piirrellä. Ei ole puolikkaita sisaruksia vaan siskoja tai veljiä. Perheiden jäsenet ovat muutenkin paljon tekemisissä keskenään, koska Marjalla on hyvät välit Saran isän sukuun ja nykyiseen puolisoon.

15-vuotiaasta saakka Marja teki töitä, muun muassa siivosi, jotta pystyi elättämään itsensä ja auttamaan äitiään ja sisaruksiaan. Sittemmin hän huolehti omista lapsistaan yksin.

– Olin naimisissa, mutta mies ei pahemmin osallistunut mihinkään. En voinut ikinä luottaa siihen, että toinen olisi siinä vierellä. Eikä ollut toisen tuloja kattamaan perheen menoja. Olihan se tiukkaa aikaa, Marja sanoo. Virallisesti hän erosi Saran isästä vuonna 2000.

Suhde isään on vaikuttanut siihen, mitä Sara toivoo seurustelukumppaniltaan. Hän on päättänyt mennä naimisiin vain kerran elämässään. Tulevilla lapsilla on oltava isä, johon voi luottaa.

– Olen ainakin tiennyt, mitä en halua. Onneksi kumppanini on ihan päinvastainen kuin oma isäni.

Saran ensimmäinen seurustelusuhde alkoi jo yläasteella ja kesti 13 vuotta. Ero otti koville, koska Sara oli ajatellut suhteen johtavan alttarille jonain päivänä. Äiti näki surun tyttäressään, mutta iloitsee siitä, että Tuomas ja Sara ovat edelleen ystäviä.

– Tuomas on kuin perheenjäsen, Sara to­teaa.

– Kasvoimme yhdessä. Ihminen kuitenkin muuttuu ja mieltymykset muuttuvat. Ymmärsin, että ero oli paras ratkaisu, koska yhä useammin tuntui siltä, ettei riitelylle tullut loppua.

Luit juuri lyhennelmän Annan 53-1/2021 kansijutusta, jonka on kirjoittanut Piia Sainio. Saran ja Marja-äidin yhteishaastattelussa äiti ja tytär kertovat tiiviistä suhteestaan sekä Saran lapsuusajoista monikulttuurisessa perheessä. Millaista oli pienituloisen yksinhuoltajaperheen elämä? Miten Sara suhtautuu rasistisiin nimittelyihin? Miksi Sara aikoinaan päätti, että hän muuttaa äidin luota pois vasta perustaessaan oman perheen? Lue koko artikkeli numerosta 53-1/2021 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä! 

X