Julkkikset

Rakastunut uusperheen äiti Maria Lund: ”Nyt tunnen viimein samanlaista lämpöä ja läheisyyttä, jota vanhempieni välillä oli”

Taiteilijavanhempien tytär Maria Lund, 37, tottui lapsuudenkodissaan halitteluun, pusutteluun ja siihen, että rakastamisesta puhuttiin ääneen. Samaa hän on etsinyt omista parisuhteistaan. Nyt kohdalle on osunut aarre, uusi avopuoliso Jussi.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Mirva Kakko

Näyttelijä ja laulaja Maria Lund on helmikuusta lähtien ollut uusperheen äiti.

Taiteilijavanhempien tytär Maria Lund, 37, tottui lapsuudenkodissaan halitteluun, pusutteluun ja siihen, että rakastamisesta puhuttiin ääneen. Samaa hän on etsinyt omista parisuhteistaan. Nyt kohdalle on osunut aarre, uusi avopuoliso Jussi.

”Lapsuudenperheessäni oli valtavasti rakkautta. Vanhemmat rakastivat toisiaan ja minua ja antoivat sen näkyä. Meillä halittiin ja pusuteltiin ja kerrottiin tunteista myös sanoin. Samaa olen tavoitellut omissa parisuhteissani.

Rakastan rakastaa. Olen sitoutuvaa sorttia, jokaiseen suhteeseen olen mennyt täysillä. Ensimmäisen kihlaukseni purkauduttua avioiduin 22-vuotiaana näyttelijäkollegani kanssa. Silloin uskoin, että this is it, tässä on loppuelämäni kumppani. Liitto päättyi eroon viisi vuotta myöhemmin. Lapset syntyivät avoliitossa muusikkomiehen kanssa, mutta sekään suhde ei kestänyt.”

Maria Lund vanhempiensa Tamara Lundin ja Alexandru Ionitzan kanssa vuonna 1992.
Maria Lund vanhempiensa Tamara Lundin ja Alexandru Ionitzan kanssa vuonna 1992.

Maria Lund löysi puolisonsa netin seuranhakupalstalta

Puolitoista vuotta sitten laitoin ilmoituksen netin seuranhakupalstalle. Tällä elämänkokemuksella osaan jo tunnistaa vaaran merkit ja karsin tarjokkaista ne, joiden elämäntyyli ei sovi omaani. En pidä liiasta alkoholinkäytöstä, ja miehen pitää rakastaa lapsia ja eläimiä.

Jussi täytti nämä vaatimukset. Vastatessaan ilmoitukseeni hänellä ei ollut hajuakaan, kuka olen ja mitä teen. Jussi on itse ilmailualalla. Ensimmäisessä puhelussa sanoin vain, että tänään menen iltavuoroon töihin. Paremmin tutustuttuamme kutsuin hänet seuraamaan näytöstä. Ajattelin, että on parasta lyödä kaikki faktat tiskiin: tällainen olen yksityisesti ja tämä on julkinen minäni. Jussi hyväksyi koko paketin. Hän on oikea aarre!

Jussissa minuun teki vaikutuksen muun muassa se, miten hyvä isä hän on pojalleen. Helmikuussa muutin lapsineni heidän luokseen Porvooseen ja meistä tuli uusperhe. Oli tietysti valtava muutos, kun heidän kahden miehen huusholliinsa pamahti tällainen porukka.”

Maria Lund: Joissakin suhteissa olen tuntenut itseni yksinäisemmäksi kuin ollessani yksin

”En ole Jussin pojalle äitipuoli, vaan ihan vaan Maria. Kohtelen häntä samalla tavalla kuin omia lapsiani. Välillä joudun varjelemaan häntä nuorempien sisarusten liialliselta huomiolta. Nyt tuntuu, että kaikki ovat löytäneet paikkansa perheessämme.

Joissakin suhteissa olen tuntenut itseni yksinäisemmäksi kuin ollessani oikeasti yksin. Nyt rinnallani on ihminen, johon voin luottaa täysin. Kummankaan ei ole tarvinnut tehdä isoja kompromisseja. Meillä on yhteiset unelmat ja samanlainen käsitys siitä, miten arkea pyöritetään. Saan viimein tuntea samaa lämpöä ja läheisyyttä, jota vanhempieni välillä oli.”

Luit juuri lyhennelmän Annan 40/2020 Tässä iässä -haastattelusta, jonka on kirjoittanut Miia Siistonen. Maria syntyi äitinsä Tamara Lundin ollessa 42-vuotias  miksi Maria halusi saada omat lapsensa nuorempana? Millainen on Marian suhde kehoonsa painonvaihteluiden jälkeen? Mitkä hän arvioi nyt omiksi virheikseen edellisissä parisuhteissaan? Toivooko hän vielä avioliittoa ja lisää lapsia? Lue Marian koko haastattelu numerosta 40/2020 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä!

X