Rakel Liekki esitteli graffititaiteilija Egsin suunnittelemaa uniikkia taidetakkia, joka on yksi Ateneumin taidemuseon Taiteilijatakki-kilpailun töistä.
Julkkikset

Rakel Liekki: ”Kaikkein vaikeinta on hyväksyä oma keskinkertaisuuteni”

Toimittajana ja televisiojuontajana työskentelevälle Rakel Liekille taiteen tekeminen on niin tärkeää, että maalaustauko voi aiheuttaa hänelle jopa fyysistä kipua. – Maalatessani olen onnellinen, Rakel sanoo.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Pekka Mustonen/Otavamedia

Televisiojuontajana ja toimittajana Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelma Kioskissa työskentelevä Rakel Liekki tunnetaan myös kuvataiteilijana. Muiden kiireiden takia hän ei ole kuitenkaan ehtinyt tehdä taidetta pitkään aikaan.

– Ilmoitin jo nelivuotiaana, että minusta tulee taidemaalari. Taiteen tekeminen on niin suuri osa minua, että sen tekemättä jättäminen aiheuttaa joskus jopa fyysistä kipua. Kaikessa muussa on ookoo olla riittävän hyvä, mutta määritän itseäni tekemäni taiteen perusteella. Kaikkein vaikeinta on hyväksyä oma keskinkertaisuuteni taiteilijana, Liekki kertoi Ateneumin taidemuseon Taiteilijatakin julkistamistilaisuudessa.

Vaikka kynnys piirtämisen uudelleen aloittamiseen on korkea, aikoo kymmeniä taidenäyttelyitä pitänyt Liekki kuukauden kestävällä kesälomallaan omistautua kuvataiteelle täysin.

– Suunnitelmana on piirtää keskeytyksettä. En tiedä mitä muuta tehdessäni olisin niin tyytyväinen ja onnellinen kuin maalatessani. Silloin olen onnellisimmillani: siinä hetkessä en tarvitse ketään tai mitään muuta.

Yleisö voi äänestää suosikkitakkiaan Taitelijatakki-kilpailun verkkosivuilla ateneum.fi/taiteilijatakki 5.8.2016 asti.

Lue myös:

Rakel Liekki: ”Minulla on joka päivä karkkipäivä”

X