– Nuorempana stressasin rakkausasioista. Se oli turhaa. Nykyään uskon, että asiat tapahtuvat ajallaan, Waltteri Torikka sanoo.
Julkkikset

Rakkaudessa epäonnea kokenut Waltteri Torikka: ”Toivon, että olen miehenä kuin hyvä viini, joka paranee vanhetessaan”

– Haluan luottaa ja sitoutua, mutta samalla minua pelottaa, oopperalaulaja Waltteri Torikka, 32, sanoo. Hän ei kuitenkaan aio antaa pelolle valtaa vaan haluaa pysyä avoimena uusille kohtaamisille.
Teksti: Eveliina Lauhio Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

– Minulla on ollut aika paljon epäonnea rakkaudessa. Olen yrittänyt seurustella, mutta suhteistani ei ole tullut mitään lopullista, oopperalaulaja Waltteri Torikka, 32, sanoo.

Hänellä on toisessa kädessään teekuppi, toisessa korvapuustin puolikas. Istumme terassilla Helsingin Töölössä, hirsistä rakennettu Cafe Regatta on kuin pieni punainen tupa. Meren aallot lyövät rantaan, ja nuotio loimuaa. Idyllinen paikka on haastattelulle täydellinen, sillä nyt puhutaan rakkaudesta.

Vaikka suhteet eivät ole kestäneet, mikään pelimies Waltteri ei kuulemma ole.

– Olen halukas sitoutumaan ja avoin uusille kohtaamisille. Ajattelen kuitenkin, että rakkautta ei voi hoputtaa. Se tulee sitten, kun sen aika on.

”Olin häkeltynyt saamastani huomiosta”

Waltteri nousi koko kansan tietoisuuteen voitettuaan MTV3:n Tähdet, tähdet -tv-laulukilpailun vuonna 2015. Hän sulatti katsojien sydämet tulkinnoillaan ikivihreistä kappaleista ja sai vipinää erityisesti naispuolisiin katsojiin keinauttelemalla suihkuruskettuneena lanteitaan.

Lehdet tituleerasivat häntä seksisymboliksi ja mieskarkiksi . Naiset pysäyttelivät kadulla ja alkoivat lähetellä treffikutsuja.

– Olin häkeltynyt saamastani huomiosta. En pidä itseäni minään karkkina. Ajattelen, että seksikkyys on ulkonäköä enemmän kiinni ihmisen sisäisestä maailmasta. Pyrin olemaan lavalla oma itseni. Ehkä se sitten puri yleisöön, Waltteri miettii hörppiessään teetä nuotion ääressä.

”Kiusaamisesta huolimatta onnistuin säilyttämään herkkyyteni”

Nuorena Waltteri ei tuntenut itseään seksisymboliksi. Hän ei kuulunut luokan suosituimpiin poikiin, joita tytöt piirittivät, päinvastoin.

– Aloitin seurustelun melko myöhään. Olin 17-vuotias, kun tapasin ensimmäisen tyttöystäväni. Toivon, että olen miehenä kuin hyvä viini, joka paranee vanhetessaan, Waltteri sanoo.

Yläasteikäistä Waltteria kiusattiin koulussa. Kiusaajat höykyttivät verbaalisesti ja kävivät muutaman kerran fyysisestikin kiinni. Kiusaaminen loppui, kun Waltteri aloitti Tampereen yhteiskoulun ilmaisutaidon lukion. Siellä oli tilaa kaikenlaisille miehille, myös hiljaisemmille ja pohdiskeleville.

– Olen ylpeä siitä, että kiusaamisesta huolimatta olen onnistunut säilyttämään herkkyyteni. Nykyään työssäni käytän itsestäni paljon sitä puolta, josta minua nuorempana kiusattiin. Lavalla on pakko uskaltaa olla oma itsensä ja päästää aidot tunteensa pintaan. Mielestäni herkkyys on vahvuutta.

”Haluan luottaa ja sitoutua, mutta samalla minua pelottaa”

Waltteri kiertää nyt konserttilavoja joulukuuhun asti. Vain rakkaus -konserteissa kuullaan rakkausballadeja sekä musikaali- ja elokuvasävelmiä. Syksyllä häneltä julkaistiin myös levy, jonka nimi on Rakkaus. Sitä varten Waltteri kävi läpi yli tuhat rakkauslaulua. Hän syttyi erityisesti niistä kappaleista, jotka käsittelevät rakkauden riipiviä puolia: tuskaa, eroa ja kaipuuta.

– Lauluvalinnat kertovat varmasti jotain minusta. Olen vähän tällainen huolehtijatyyppi. Pidän rakkautta suurena riskinä. Haluan luottaa ja sitoutua, mutta samalla minua pelottaa. Rakkaudessa kun voi aina tulla satutetuksi.

– En aio kuitenkaan antaa peloilleni valtaa. Pahinta on nähdä ihminen, joka on kylmettänyt itsensä suojatakseen sisintään.

”On monta tapaa olla onnellinen rakkaudessa”

Waltterin mielestä rakkaus on ennen kaikkea tahtomista. Toisaalta rakkaus on myös aina vapaaehtoista. Toista ei voi vaatia rakastamaan. Rakkaus voi tulla elämään yllättäen – tai pitkän etsinnän tuloksena.

– Haluan uskoa siihen, että meille jokaiselle on varattu joku oikea kumppani, ehkä useitakin. Kohtaamme elämämme aikana heistä muutamia.

Waltteri kuvailee olevansa siinä iässä, että vauvoja syntyy lähipiirissä jatkuvasti. Perheen perustaminen tuntuisi hänestäkin mukavalta ajatukselta – joskus tulevaisuudessa. Tärkeintä on kuitenkin elää itsensä näköistä elämää.

– Minua ahdistaa ajatus siitä, että kaikkien pitäisi tavoitella samoja asioita. On monta tapaa olla onnellinen rakkaudessa.

Lue lisää:

Cheek vai Waltteri Torikka? Testaa, kuka suomalainen julkkis on juhannusheilasi!

Kaksi avioeroa kokenut tähtitieteilijä Esko Valtaoja: ”Rakkaus on pysyvää, vaikka se välillä otetaankin pois”

Danny, 73, rakkauselämästään: ”Tarvitsen naista yön jumalattareksi”

X