Juontaja ja ex-missi Heidi Sohlberg edusti Syöpäsäätiön järjestämässä uuden Roosa nauhan julkistustilaisuudessa aurinkoisesti hymyillen.
Julkkikset

Rankoissa rintasyöpähoidossa käyvä Heidi Sohlberg: ”Puhuminen on minun tapani selviytyä”

Puhumalla syövästään avoimesti Heidi Sohlberg antaa voimia itselleen ja muille. Kaikkia se ei miellytä. Omaa isääkin arveluttaa, että Heidi on liian avoin tilanteestaan.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Arto Wiikari/Otavamedia

Kesällä rintasyöpään sairastuneen Heidi Sohlbergin syöpähoidot päättyvät joulukuussa, ja ennuste on hyvä.

Heidi kiitti Instagramiin lataamassaan videopäivityksessään ihmisiä niistä sadoista viesteistä, joita hän on saanut.

– Ihmiset kirjoittavat minulle viesteissään, että annan heille voimaa. Yhtä paljon voimaa minä saan heiltä, ja varmasti tulen tekemään tämän puitteissa jatkossakin hommia. Olin aina luullut rintasyövän olevan vanhempien sairaus, mutta ei: olen 35-vuotias ja tiedän nyt kaksikymppisiäkin, joilla on rintasyöpä, Heidi kertoo Annalle.

Hän sanoo kuitenkin tietävänsä, että joitain ihmisiä hänen avoimuutensa sairautensa suhteen ärsyttää.

– Jos jotakuta ärsyttää se, että puhun avoimesti syövästäni, niin se on hänen oma asiansa. Antaa olla. Puhuminen on minun tapani selviytyä tilanteestani, Heidi sanoo.

– Aluksi ajattelin saavani rauhan, kun kerron Facebookissa julkisesti rintasyövästäni. En ajatellut, että tämä asia kasvaa näin suureksi. Kun niin kävi, iskäkin sanoi, että minun ei ehkä kannattaisi olla niin avoin. Mutta sitten huomasin, että ollessani äänitorvena annan positiivisemmat kasvot syövälle.

Heidi tekee töitä vointinsa mukaan

Heidin vointi vaihtelee sairauden ja rankkojen hoitojen vuoksi, ja välillä hän joutuu sen vuoksi perumaan sovittuja juontokeikkoja:

”Nyt on aika kuunnella kroppaa ja olla itsekäs. Tämän päivän Sembalot jää mun osalta väliin, päivän pyhitän ihanille lehdille ja varmistan, että tyyny on hyvin. Veikkaan että nukun myös muutaman tunnin päikkärit.  Niskaa ja päätä juilii, aftat suussa, mutta se ei menoa hidasta viikonloppuna kun ollaan Lahdessa”, Viihdy Vapaalla -messuja Lahdessa juontanut Heidi kirjoitti Instagram-tilillään.

Päivitys sai nopeasti yli sadoittain tykkäyksiä ja runsaasti tsemppikommentteja.

”Olen kiitollinen joka ikisestä kivuttomasta päivästä. Tiedän, että niitä pahoinvointipäiviä on vielä tulossa lukuisia, siksi nautinkin aina niistä päivistä, kun voi olla jalkeilla ja tehdä välillä töitä ja urheilla”, Heidi vastasi viestiketjuun.

Heidi juontaa 4.10. Kulttuuritalo Martinuksessa Vantaalla järjestettävän Syöpäsäätiön Roosa nauha -illan, jota voi seurata suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla. Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys haastaa suomalaiset mukaan keräämään varoja, jotta rintasyövän hoitotuloksia parantavia tutkimuksia voidaan tukea.

Lue myös:

Ruokavalio ja syöpä – Syövän ehkäisy ravinnon avulla

Outoja oireita rinnoissa? Nämä merkit voivat olla rintasyöpää

Syövän sairastanut Hidasta elämää -sivuston perustaja Pekka ”Pequ” Nieminen: ”Vastoinkäymiset eivät ole sattumaa”

Parempi terveys geenitiedon avulla – Apua syöpienkin hoidossa

X