Julkkikset

Reino Nordin on pian viiden lapsen isä: ”Nälkä on kasvanut syödessä – on siistiä, kun lapsia on kaikenikäisiä”

Onnellista suurperheen isää kiehtoo, miten monenlaisiin eri kiinnostuksiin lapsikatras tarttuu oman persoonansa mukaan.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Reino Nordin Pahanhautojan ensi-illassa.

Onnellista suurperheen isää kiehtoo, miten monenlaisiin eri kiinnostuksiin lapsikatras tarttuu oman persoonansa mukaan.

Reino Nordin ja vaimo Maria Nordin odottavat neljättä yhteistä lastaan. Syntyvä lapsi on Reinolle viides; näyttelijä-muusikolla on edellisestä suhteesta teini-ikäinen poika. Nordinien lapset ovat 3-, 10- ja 12-vuotiaita.

– Olen nuoresta asti halunnut lapsia. Nyt nälkä on kasvanut syödessä, kun katsoo noita. Lapset tuovat sisältöä elämään ja näin viidennen kohdalla olen vain, että tänne vaan, kyllä tänne mahtuu.

– On siistiä, kun lapsia on kaikenikäisiä. Usein he siinä 10–12 vuoden paikkeilla alkavat kyllästyä minun juttuihin, niin on kiva kun on joku jolle puhua, kun ei vaimo mua kuuntele kumminkaan, Reino vitsaili.

Miehestä on ollut hieno huomata, miten erilaisia vahvuuksia ja kiinnostuksen kohteita lapsilla on.

– Kun on tätä otantaa, eli monta lasta, niin näkee erilaisia nyansseja, molempien suvuista persoonia ja geenimutaatioita ulkonäöstä tai siitä kiinnostuuko numeroista tai taiteesta. Koen, että olemme onnekkaita, että olemme voineet tarjota lapsille mahdollisuuksia kokeilla eri asioita. Tällä hetkellä meillä harrastetaan kaikkea kungfusta räppimusan tuottamisen.

– Tyttäreni Luna on esimerkiksi piirtäjähirviö. Osaan samaistua siihen, sillä itsekin piirsin lapsena paljon. Ostan hänelle joka joulu monella sadalla uusia maaleja ja pensseleitä. Se raha ei mene hukkaan.

Keikkoja, synnytys ja romanttinen illallinen

Nordinit eivät ole paljastaneet tulokkaan tarkkaa laskettua aikaa. Reino arvelee, että tekee keikkoja vähän vähemmän kun normaalisti.

– Mutta sen voin sanoa, että laskettu aika on ajoitettu hyvin. Kaikki haluavat koronan jälkeen keikkailla, joten en tänä kesänä joudu painamaan sitä 40 festivaalia. Siihen ehtii hyvin hoitaa synnytyksen ja yhden romanttisen illallisen väliin, Reino kertoi eilen maailmallakin ylistetyn kauhuelokuvan Pahanhautojan kutsuvierasensi-illassa.

Reino tekee elokuvassa ison roolin kolmen vuoden tauon jälkeen.

– En ole itse enää hakeutunut elokuviin, kun musiikki vie paljon aikaa. Musaura on sillä tavalla mielekkäämpi, että siinä voi suunnitella itse kiertueet ja muut. Elokuva-ala on brutaalimpi, siinä on muiden käsissä, saatko rooleja. Mutta yhä mielelläni teen, jos tällaisiin hyviin juttuihin pyydetään.

Pahanhautoja ensi-illassa 4.3. kautta Suomen.

X