Julkkikset

Rintasyövästä parantunut Heidi Sohlberg kävi leikkauksessa, jotta ei sairastuisi uudestaan: ”Elämä on ollut aika actionia”

Rintasyövän sairastanut Heidi Sohlberg postasi Instagramiin kuvan itsestään sairaalavuoteella. Kuvan yhteyteen kirjoittamassaan tekstissä hän kertoo olleensa leikkauksessa, jossa yksi syövän riskitekijä poistettiin.
11.10.2018 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: OM-arkisto

Juontaja Heidi Sohlberg, 37, on puhunut aivomesti taistelustaan rintasyöpää vastaan. Heidi sairastui rintasyöpään kesällä 2016 ja hänet leikattiin vielä saman vuoden heinäkuussa.

Vuoden 2016 joulukuussa rankat syöpähoidot olivat ohi ja sittemmin Heidi on saanut terveen paperit. Myös vuosikontrolleissa kaiken on todettu olevan kunnossa.

Heidi julkaisi kuvan leikkauksen jälkeen Naistenklinikalta

Heidi on julkaissut vastikään Instagram-tilillään kuvan, jossa hän makaa sairaalavuoteella. Heidi paljastaa kuvan yhteydessä, että hän on käynyt leikkauksessa, jossa häneltä on poistettu yksi syövän riskitekijä.

”Tää mun elämä on ollut aika actionia ja täynnä tapahtumaa lapsesta saakka… tän päivän oon viettänyt vuorostaan täällä Naistenklinikalla ja pari tuntia leikkauspöydällä. Nyt on taas poistettu yksi riski tekijä, että se syövän paskiainen ei tuu enää koskaan tähän kroppaan. Pieniä sivuvaikutuksia tämänkin leikkauksen myötä tulee, mutta mieluummin ne kuin syöpä. Ja onneks mulla on jo 2 maailman rakkainta lasta”, Heidi on kirjoittanut kuvan yhteyteen.

Sairaus yhdisti ja erotti

Heidi Sohlberg kertoi jo vuonna 2017 Annassa, että rintasyöpädiagnoosi ja sitä seuranneet sairastamis- ja hoitojaksot vaikuttivat myös ihmissuhteisiin.

– Lähipiiriä ja perhettä sairaus yhdisti, mutta näin jälkeenpäin moni ystäväni on sanonut, että heidän oli vaikea soittaa minulle sairauden aikana, koska he eivät tienneet mitä sanoa. Ystäviä sairauteni siis jakoi: jotkut olivat vähemmän yhteydessä, jotkut enemmän, Heidi kertoi vuonna 2017.

Suhtautumista omiin lapsiin ja heidän kanssaan vietettyyn aikaan sairaus selkeytti entisestään.

– Lasten kanssa haluan viettää entistä enemmän aikaa. Heidän kanssaan haluan olla vielä enemmän läsnä, Heidi summasi tuolloin.

Lue myös

Suosittelemme