Roope Salminen vähensi työntekoaan: "En ole niin hyvässä kunnossa kuin haluaisin olla"
Lisääntynyt vapaa-aika auttaa Roopea rentoutumaan.
Julkkikset

Roope Salminen perui töitä loppuvuodelta: ”En ole niin hyvässä kunnossa kuin haluaisin olla”

Roope Salminen sanoo, että työkiireiden keskellä hän ei aina malta pitää itsestään huolta. – Välillä on aika tehdä muutakin kuin töitä, Roope kertoo.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Otavamedia

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Roope Salminen, 27, on ollut viime aikoina monessa mukana. Tv-katsojat ovat voineet nähdä Roopen tänä vuonna muun muassa PutouksessaEnbuske, Veitola & Salminen –keskustelohjelmassa ja Älä jäädy-viihdeohjelmassa. Pian käynnistyy myös uusi sarja, Mökkireissu, jossa Roope, Elias Kaskinen ja Kalle Lindroth lähtevät mökille Suomen ykkösartistien kanssa.

Nyt Roope on kuitenkin vähentänyt töitään.

– Kun Mökkireissu saatiin kuvattua, ilmoitin managerilleni, että perutaan kaikki työt loppuvuodelta. Olen tehnyt todella harkiten vain sellaisia ohjelmia, jotka on pakko tehdä, koska ne ovat niin makeita. Mutta muuten teen hirveän vähän juontokeikkoja ja bändi on tauolla. Kaikki on hyvin, mutta välillä vain on aika tehdä muutakin kuin töitä, Roope kertoo.

”Kun töitä on paljon, silloin ei helposti malta pitää itsestään huolta”

Töiden vähennyttyä Roopella on yhtäkkiä kaksi vapaapäivää viikossa, mikä tuntuu miehestä luksukselta.

– En halua kuitenkaan missään nimessä valittaa töistä. Olen onnekas sen suhteen, että töitä ylipäätään on. Mutta kun töitä on paljon, helposti ei malta pitää itsestään huolta, eikä ole niin hyvässä kunnossa kuin haluaisi olla. Ei tavallaan nauti kivoistakaan jutuista niin paljon kuin pitäisi.

Lisääntynyt vapaa-aika auttaa Roopea tällä hetkellä rentoutumaan.

– Lisäksi saan energiaa siitä, mistä muutkin: että syö ja nukkuu hyvin. Mitään ihmeempiä poppaskonsteja ei tarvita. Myös se antaa minulle energiaa, että on työpaikka, jonne on kiva mennä. Kun on saanut duunin, josta tykkää, silloin sinne ei myöskään kehtaa mennä puolivaloilla.

Kuinka Roopen ja Sara Siepin parisuhde voi?

Yksityiselämänsä suhteen Roope on viime aikoina saanut negatiivista julkisuutta: hänen parisuhdettaan Sara Siepin kanssa ovat varjostaneet pettämiskohut.

Onko pariskunta yhä yhdessä?

– En ole koskaan kommentoinut minun ja Saran suhdetta tai muutenkaan parisuhde-elämääni medialle, joten en kommentoi nytkään. Ainut kerta, kun kommentoin, oli aikoinaan Facebook-päivitys siitä, että seurustelemme Saran kanssa. Mutta kuulemma parisuhteestamme vieläkin kirjoitetaan. Itse en ole juttuja lukenut.

Julkisuuden varjopuolena tulevat muutoinkin negatiiviset kommentit.

– Tiedän, että on ihmisiä, joiden on vaikea löytää tekemisistäni hyvää. Ja sitten on ihmisiä, jotka tykkäävät siitä erittäin paljon. Pyrin itse tekemään työni aina niin hyvin kuin mahdollista.

Kokeeko Roope olevansa ihmisenä vahva?

– En, en ainakaan sen vahvempi kuin kukaan muukaan. Kaikilla on varmasti osa-alueet, joissa on itsevarmempi kuin muissa, mutta meillä kaikilla on myös kipupisteemme. En toisaalta osaa sanoa, olenko ihmisenä myöskään herkkä, mutta on asioita, jotka saavat minut herkistymään. Esimerkiksi Mökkireissussa ihmisten tarinat koskettivat minua ja herkistyn ohjelmassa useammankin kerran.

Mökkireissu-ohjelma MTV3-kanavalla 17.11. alkaen klo 20

X