– Uskon, että ihminen tapaa luotettavimmat ystävänsä jo lapsena. Tällä alalla pitää olla tarkkana siitä, kuka milloinkin haluaa olla ystävä ja miksi, Roope Salminen sanoo.
Julkkikset

Roope Salminen: ”Ystävät ovat minulle kaikista tärkeintä maailmassa”

Juontaja Roope Salminen, 29, on innostuneempi töistään kuin vapaa-ajastaan, mutta hyville ystäville on aina aikaa – vaikka sitten somessa. – Jos olen pulassa tai ahdistaa, minulla on toistakymmentä tyyppiä, joille voin soittaa.
Teksti: Piritta Palokangas Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

”Rakkain arkirutiinini on makoilla aamutakissa. En ole ihminen, joka juo aamukahvia ja katsoo Hesaria. Mieluummin makaan sängyssä lounasaikaan asti ja tilaan kotiinkuljetuksella sushia. Vapaapäivänä voin olla koko päivän tekemättä mitään. Niitä päiviä on harvoin.

Harrastan liikuntaa silloin, kun siihen on jokin hyvä syy. Minun on vaikea motivoitua käymään salilla esteettisistä syistä. Six pack ei tuo minulle onnea, mutta jos roolia varten täytyy valmistautua, tarvittaessa käyn salilla kuusi kertaa viikossa. Muutoin menen fiiliksen mukaan. Tykkään kävellä ja kuunnella podcasteja.

Olen innostunut töistäni – jopa enemmän kuin vapaa-ajastani. Kun on ylpeä niistä asioista, joita tekee, sitä ei koe raskaaksi. Nyt odotan Putoillaan-kiertueeni alkamista. Toki olen innoissani myös siitä, että voin mennä kohta kotiin ja siellä minua odottaa poke bowl. Sitten katson uusimman South Park -jakson, joka jäi eilen kesken, kun nukahdin.

Käytän rahaa elämyksiin, muistoihin, ystäviin ja ruokaan. En osta hirveästi tavaroita. Ostin yhden pelin jokin aika sitten, en ole vielä avannut sitä. Joskus ostelen sarjakuvia ja vaatteita. Mieluummin syön hyvin ulkona tai käyn keikoilla.

Minua ei ärsytä tällä hetkellä mikään. Minulla on sikahyvin kaikki asiat. Ongelmani ovat sen verran pieniä, että tuntuisi tyhmältä valittaa niistä. Olen todella tyytyväinen arkeeni. En esimerkiksi haluaisi lomailla yhtään enempää.

Lomailin joulukuussa Korsikalla, missä isäni asuu perheineen. Isällä ja minulla on perinne katsoa Mestarien liigan finaalia Bayern München vastaan Manchester United vuodelta 1999. Viime aikoina olemme alkaneet katsoa vain parhaat kohdat eli viimeiset 15 minuuttia. Isän nuorempia lapsia ei ollut vielä vuonna 1999, joten se on mun ja faijan yhteinen muisto. Korsikalla myös kävelen isän kanssa paljon vuoristossa, ja meillä on aina paljon kuulumisia vaihdettavana. Vaikka olemme paljon yh­teydessä muutenkin, on eri asia jutella tallustellessa ja villisikoja varoessa.

Välillä ei ole aikaa nukkua

Syön enimmäkseen ulkona tai tilaan ruokaa kotiin. Pyrin optimoimaan ajankäyttöäni ja kun teen paljon töitä, se mahdollistaa myös sen, että voin tilata ruokaa suoraan kotiin.

Nukun yleensä hyvin. Välillä vain ei ole aikaa nukkua. Minulla on jo lukioajoista ollut sellainen omituinen tapa, että nukahdan paljon helpommin, jos ympärillä on hälyä. Laitan pyörimään esimerkiksi jo näkemäni Family Guy -sarjan jakson. Enkä edes hirveän hiljaiselle, vaan jopa lujalle. Ihan vain kuullakseni tuttuja ääniä. Silloin minulla on olo, että olen ystävien seurassa ja nukahdan siihen hälyyn. Hiljaisuudessa alan miettiä liikaa kaikkia asioita.

Ystävät ovat minulle kaikista tärkeintä maailmassa. Olen onnekas, koska minulla on tosi monta hyvää ystävää, joihin voin luottaa täysin, ja he voivat luottaa minuun. Jos olen pulassa tai minua ahdistaa, minulla on toistakymmentä tyyppiä, joille voin soittaa. Yksi parhaista ystävistäni on opettanut minut kuuntelemaan räppiä ja räppäämään. Joidenkin kanssa olen soittanut samassa bändissä 15 vuotta. Minulla ei ole sellaisia ystäviä, joiden kanssa ollaan vain siksi, että ollaan tunnettu kauan, vaan meillä on aina jokin yhdistävä juttu. Uskon silti, että ihminen tapaa luotettavimmat ystävänsä jo lapsena. Tällä alalla pitää olla tarkkana siitä, kuka milloinkin haluaa olla ystävä ja miksi.

Älypuhelin on helpottanut yhteydenpitoa paljon.Ystävien tapaaminen on tosi tär­keää, mutta en pidä vähemmän arvokkaana yhteydenpitoa esimerkiksi Whatsappissa. Se on lähentänyt ystäväpiiriäni paljon, koska aina en ehdi nähdä kaikkia ystäviä, joita haluaisin.

Haluaisin nähdä siskoani useammin. Juuri vasta näin häntä, emmekä olleet nähneet aikoihin. Se oli tosi kivaa. Siskolle paljon terveisiä!”

Lue myös:

Arvaatko, mitkä ovat Roope Salmisen TOP 3 -matkakohteet? Ilmastoherätyksen saaneen juontajan ykkönen voi yllättää!

X