Anna Puu
Anna Puu haluaisi, että syöpäsairauksista voitaisiin puhua avoimesti.
Julkkikset

Roosa nauha -suunnittelija Anna Puun suvussa on ollut rintasyöpää: ”Olen kiitollinen, että ainakin toistaiseksi rintani ovat terveet”

Laulaja Anna Puu on vuoden 2018 Roosa nauha -kampanjan keulakuva. Hän haluaa kampanjan luotsaajana kerätä muhkean potin rahaa syöpätutkimukseen sekä edistää avointa puhetta syöpäsairauksista. – Rintasyöpä on niin yleinen, että se koskettaa meitä kaikkia, Anna sanoo.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Roosa nauha

Laulaja Anna Puu, 36, on vuoden 2018 Roosa nauha -suunnittelija.

Annan suunnittelemassa nauhassa on salama, Annan voimasymboli. Tänään alkaneen kampanjan teemana on Minä & Sinä. Meissä on voimaa. Ihmisten voimaa ja vahvuutta Anna pääsi näkemään jo kampanjavideon kuvauksissa.

– Kampanjavideolla näkyy naisia, joista osa kävi kuvausten aikaan syöpähoidoissa. Se vahvuus, mikä heissä oli, oli aivan käsittämätöntä. Heidän katseensa sanoivat, että minua tämä ei nujerra, Anna kertoo.

”Rintasyöpä on niin yleinen, että se koskettaa meitä kaikkia”

Kampanjan keulakuvana Anna haluaa edistää avointa puhetta rintasyövästä ja myös muista syöpäsairauksista. Näin sairastuneet voivat saada helpommin vertaistukea ja muut heräävät siihen, miten yleisestä asiasta on kyse.

– Rintasyövästä puhuminen on mielettömän tärkeää. Minulla on perhetuttuja, joilla on ollut rintasyöpää. Minulla on kollegoita, joilla on ollut rintasyöpää. Mitä enemmän rintasyövästä puhuu, sitä enemmän ihmisillä nousee käsi pystyyn, että itse asiassa minullakin on ollut tai minulla on juuri todettu, Anna kertoo ja jatkaa.

– En varmaan tunne ketään, joka ei tuntisi jotakuta, jolla on ollut rintasyöpä. Rintasyöpä on niin yleinen, että se koskettaa meitä kaikkia.

Anna Puu

Silikoneja aiemmin harkinnut Anna on kiitollinen terveistä rinnoistaan

Anna on kertonut Anna-lehden haastattelussa, että raskauden ja imetyksen jälkeen hän oli hyvin vahvasti sitä mieltä, että aikoo hankkia itselleen silikonit nelikymppisenä. Anna ei pitänyt rinnoistaan ja kutsui niitä masentuneiksi.

Sittemmin mieli silikonien hankkimisesta muuttui, eivätkä haaveet ole palanneet.

– Olemme tehneet sovinnon rintojeni kanssa. En ole enää pettynyt niihin. Olen päättänyt, että ne ovat sellaiset kuin ovat ja niissä on enemmän hyvää kuin huonoa, Anna kertoo.

Annan suvussa on ollut rintasyöpää. Se ei aiheuta Annassa pelkoa sairastumisesta, mutta muistuttaa häntä rintojen tutkimisen tärkeydestä.

– Olen kiitollinen, että ainakin toistaiseksi rintani ovat terveet.

Anna Puun terveiset Annan lukijoille:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anna (@anna_lehti) jakama julkaisu

X