Julkkikset

Saara Aalto suunnittelee muuttoa Englantiin : ”Kokeilen mielelläni jo toistakin maata”

Aiemmin kotimaisten levy-yhtiöiden tarjoukset torjunut Saara Aalto sanoo, että hän voisi sittenkin levyttää suomeksi – sen jälkeen, kun kansainvälinen ura on lähtenyt käyntiin.
Teksti: Piia Sainio Kuvat: Paula Kukkonen

11 parhaan joukkoon Britannian X Factor -kilpailussa selvinnyt Saara Aalto, 29, on lapsesta saakka halunnut matkustella ulkomailla. Perheen taloudellisen tilanteen vuoksi se ei ollut mahdollista nuorena.

Nyt Saaran toiveita onkin toteutunut oikein kasapäin: kansainvälinen ura on koko ajan todennäköisempi ja muutto ulkomaille siintää jo mielessä.

Saara asuu nyt kolmatta viikkoa Lontoossa X Factor -talossa muiden finalistien kanssa. Hän on viihtynyt Englannissa hyvin ja voisi jäädä maahan asumaankin. Suomesta hän kaipaa ainoastaan koiriaan, Liisaa ja Lilliä.

– Jos jään tänne Englantiin pidemmäksi aikaa, pitää tuoda koirat tänne. Suomessa olen saanut olla niin paljon, että ihan mielelläni kokeilen jo toistakin maata, Saara kertoo.

Vihdoin levytyksiä myös suomeksi?

Saara sanoo, että hän voisi hyvin kuvitella muuttavansa pois Suomesta ja rakentavansa uraansa ulkomailla.

– Se on se, mitä olen aina halunnut kokeilla. Toivon, että saisin nyt tehdä ulkomaisten ihmisten kanssa töitä ja katsoa, mihin se vie, Saara sanoo.

Saara aikoo edelleenkin pitää levytyskielenään englannin, mutta hieman yllättäen suomi ei enää olekaan täysin poissuljettu.

– Olisi aika siistiä, jos saisin levytettyä täällä Briteissä englanniksi joitain juttua ja sitten pääsisin tekemään Suomeen suomenkielisiä sinkkuja. Se ei ole yhtään poissuljettu mahdollisuus.

Aiemmin Saara on kieltäytynyt levyttämästä suomeksi, vaikka olisi siten luultavasti saanut levytyssopimuksen kotimaassa.

– Jos olisin aiemmin Suomessa ruvennut tekemään musiikkia suomeksi, tiedän, että se olisi vienyt minulta niin paljon energiaa, etten olisi luultavasti ikinä päätynyt ulkomaille vaan jämähtänyt Suomeen. Kun tie on auki maailmalle, nuo kaksi asiaa eivät sulje toisiaan pois, Saara pohtii.

Lue myös:

X Factorissa putoamisuhkaan joutunut Saara Aalto: En usko, että se johtui esityksestäni

Saara Aalto kärsii kanssakilpailijoidensa käytöksestä Lontoossa: ”Ihan käsittämätöntä!”

X Factor -kilpailussa menestynyt Saara Aalto: ”Luulin, ettei kiusaaminen olisi jättänyt jälkiä”

X