Saara Aalto
Saara Aalto on yksi X Factor Suomi -ohjelman tuomareista.
Julkkikset

Saara Aalto suhteestaan Meriin: ”Vaikeinta ja ihaninta on, että käsittelemme asioita todella syvällisesti”

X Factor Suomi -ohjelman tuomarina nähtävä laulaja Saara Aalto on iän karttuessa oppinut, että ihmistä ei voi arvioida yksittäisten seikkojen perusteella. Kumppaninsa ja managerinsa Meri Sopasen kanssa Saara puhuu paljon. – Meri on sanonut, että minulla on kaunis sielu.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: MTV

Laulaja Saara Aalto, 30, niitti mainetta Iso-Britannian X Factorissa. Nyt hän itse arvioi kisaan osallistujia sarjan Suomi-versiossa eli X Factor Suomi -ohjelmassa. Saara yllättyi siitä, millainen tuomari hänestä ohjelmaa tehdessä kuoriutui.

– Olin todella paljon lempeämpi, lepsumpi ja positiivisempi kuin mitä ajattelin etukäteen olevani. Mielestäni parempi niin. Itsekin muistan melkein kaikki kommentit, jotka olen tuomareilta kisassa saanut. Ja siellä jos on vähänkin jotain negatiivista, ne kyllä jäävät mieleen. Olen yrittänyt olla kannustava. En ollut Simon Covell. Ajattelin olla, mutta en ollutkaan, Saara sanoo ja viittaa Iso-Britannian X Factorin tiukkasanaisimpaan tuomariin.

Saara on saanut palstatilaa ammatillisen menestyksensä ohella myös yksityiselämänsä käänteiden takia. Tammikuussa 2013 loppui yhdeksän vuoden suhde tangokuninkaana tunnetuksi tulleen Teemu Roivaisen kanssa. Ystävyys Teemuun kuitenkin säilyi. 28-vuotissyntymäpäivänään, vuoden 2015 toukokuussa Saara julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän kertoi seurustelevansa naisen kanssa. Sittemmin Saaran tyttöystävästä, Meri Sopasesta, tuli Saaran manageri ja kihlattu. Saara valittiin Vuoden homoksi QX Gay Gaalassa vuonna 2016.

Pyysimme Saaraa vastaamaan Nainen puhuu naisesta -juttusarjan kysymyksiin.

Mihin kiinnität naisessa ensimmäisenä huomiota?

– Olen kokonaisuuden katsoja. En oikein ikinä katso mitään yksityiskohtia. Kiinnitän huomiota muun muassa siihen, miten ihminen kantaa itsensä. Jos pitäisi valita vain yksi asia, johon kiinnitän ensimmäisenä huomiota, se olisi hymy.

Miten hurmaat naisen?

– En ainakaan ruoalla. Meri on meistä enemmän ruoanlaittaja. Hurmaan iloisella luonteella ja syvällisyydellä. Minun kanssani voi keskustella syvällisistä asioista.

Milloin nainen on parhaimmillaan?

– Aamulla herätessään.

Millainen on seksikäs nainen?

– Ihmisen itsevarmuus tekee hänestä seksikkään.

Miten käsityksesi naisista on muuttunut kokemuksen ja iän myötä?

– Jokaisen ihmisen tarina ja tausta on erilainen, eikä kaikki ole niin mustavalkoista. Ihmistä ei voi arvioida nopeasti jonkun yksittäisen seikan perusteella, vaan on päästävä syvälle ja käytävä läpi, mitä ihminen on kokenut. Nuorempana lokeroi enemmän ihmisiä. Vanhempana haluaa aidosti tutustua ihmiseen. Näkökulmani ihmisiin on laajentunut iän myötä todella paljon.

Mikä naisen kanssa elämisessä on vaikeinta?

– Vaikeinta ja ihaninta on se, että sekä minä että Meri haluamme puhua asioista tosi paljon ja käsitellä asioita todella syvällisesti.

Mikä on paras naiselta koskaan saamasi kohteliaisuus?

– Meri on sanonut, että minulla on kaunis sielu.

X Factor Suomi MTV3-kanavalla sunnuntaisin 4.2. alkaen klo 19.30.

X