Julkkikset

7 x sitkeä salaliittoteoria: Elvis elää ja aikamatkaaja Greta Thunberg näkyy vanhassa mustavalkokuvassa

Salaliittoteoriat villitsevät somessa. Listasimme somen toinen toistaan raflaavammat julkkissalaliittoteoriat.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Om-Arkisto, Luca Ponti / Mvphotos

Elvis-imitaattori ja ilmastoaktivisti Greta Thunberg.

Salaliittoteoriat villitsevät somessa. Listasimme somen toinen toistaan raflaavammat julkkissalaliittoteoriat.

Salaliittoteoriat elävät ja voivat hyvin. Etenkin sosiaalinen media on varsinainen salaliittoteorioiden villi länsi, jonka haaviin myös eri julkisuuden henkilöt toistuvasti joutuvat. Muun muassa videopalvelu TikTok sekä viestipalvelu Twitter ovat pullollaan mitä ihmeellisempiä teorioita – nämä ovat niistä villeimmät.

Salaliittoteoria aikamatkustajista: Greta Thunberg ja Jay-Z

Ilmastoaktivisti Greta Thunberg on monella tapaa yksi aikamme kuvista. Ilmastolakollaan julkisuuteen jo varsin nuorena noussut Thunberg on nuoremman sukupolven äänitorvi ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.

Hiljattain Thunberg nousi julkisuuteen myös muissa merkeissä, kun tämän naseva vastaus sometähti Andrew Taten autoillaan mahtailevaan twiittiin sai Taten niin totaalisesti pois tolaltaan, että hän lipsautti oman sijaintinsa. Poliisi piileskellyttä miestä on epäilty ihmiskaupasta. Ratkaiseva vihje paljastui Thunbergille osoitetusta tuohtuneesta videovastauksesta, jossa vilahti paikallisen ravintolan pitsalaatikko. Tapahtumaketju johti Taten pidätykseen.

Thunberg kuittasi tilanteen kylmänviileästi, että näin tapahtuu, kun ei kierrätä pitsalaatikoitaan.

Tässä on kiistämättä yksi aikamme sankareista – jopa siinä määrin, että osa luulee hänen saapuneen tänne toisesta ajasta.

– Tiedoksenne, että Greta Thunberg on aikamatkustaja, eräs twiittaja sanoo.

Twiitin yhteydessä on mustavalkoinen valokuva kultakaivoksella työskentelevistä lapsista vuodelta 1898. Kuvassa näkyvä lapsi muistuttaa huomattavasti Thunbergiä.

Kenties ajassa matkustava Thunberg on palannut pelastamaan tuhoutuvan maapallomme, salaliittoteoreetikoiden keskuudessa kuiskutellaan.

Myös räppäri Jay-Z on saanut epäilyjä osakseen. Yhdennäköisyys tämän vuonna 1939 otetun kuvan kanssa saa kieltämättä hieraisemaan silmiään:

Varmaan moni muukin olisi valmis matkustamaan ajassa voidakseen avioitua Beyoncén kanssa.

Katso lisää spekulaatioita alla olevalta TikTok-videolta:

@corey_adamThese Celebrities are from another time!♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Kotiliesi.fi: Sami ja Aki jäivät koukkuun salaliittoteorioihin – mikä sai heidät tulemaan järkiinsä? 

Salaliittoteoria korvatuista kopioista: Avril, Paul ja Britney

Yksi sitkeimmistä salaliittoteorioista koskee kanadalaista laulaja Avril Lavignea. Poptähden kirjoitellaan menehtyneen jo vuonna 2003, jolloin hänet olisi korvattu tähteä muistuttavalla kopiolla, näyttelijä Melissa Vandella.

Fanien mielestä Lavignen lauluääni, ulkonäkö ja olemus on muuttunut vuosien varrella niin merkittävästi, että nämä riittäisivät puoltamaan teoriaa. Toisaalta kukapa meistä ei olisi muuttunut merkittävästi 20 vuoden aikana?

@pattypopculture🤯THE CRAZIEST CONSPIRACY THEORY ABOUT THEM🤯 Part 11: Avril Lavigne♬ original sound – Patty

Julkkisten korvaaminen samannäköisillä kopioilla on yksi toistuvista salaliittoteorioista, joista myös muun muassa Paul McCartney ja Britney Spears ovat saaneet osansa.

The Beatles-legenda Paul McCartneyn uskotaan menehtyneen jo 1960-luvulla, ja todistusaineistoa on kaiveltu yhtyeen kappaleen sanoituksista ja albumien kansikuvista lähtien.

Britney Spearsin ympärillä puolestaan on pyörinyt mitä villeimpiä huhuja jo vuosien ajan, joita poptähden hämyiset somejulkaisut lietsovat entisestään. Tarkkasilmäisimmät fanit tutkivat Britneyn kuvia eroavaisuuksia jopa tämän hammasrivistöä myöten.

Lue myös: Netissä kuka tahansa voi esittää valheellisia terveysväittämiä, mutta ketä voi uskoa?

Onko tässä uudestisyntynyt William Shakespeare vaimoineen?

Näyttelijä Anne Hathawayn ja tämän puoliso Adam Shulmanin ympärillä puolestaan liikkuvat huhut, joiden mukaan pariskunta olisi uudestisyntynyt tähtipari satojen vuosien takaa: itse William Shakespeare vaimoineen.

Salaliittoteoria on saanut vahvistusta siitä, että myös Shakespearen puolison nimi oli Anne Hathaway.  Lisää vettä myllyyn on saanut Shulmanin hämmentävä yhdennäköisyys edesmenneen kirjailijasuuruuden kanssa.

Osa salaliittoteoreetikoista väittää Anneja yhdistävän myös tismalleen sama syntymäpäivä, mutta todellisuudessa Shakespearen vaimon syntymäajasta ei ole tarkkaa tietoa.

Lue myös: Mitä taikausko kertoo ihmisestä ja milloin se on liiallista? Kysyimme asiantuntijalta

Elvis elää – joko bongasit taustalta yllättävässä hittileffassa?

Elvis elää on taatusti yksi klassisimmista väitteistä, joita idoliaan surevat fanit ovat ylläpitäneet jo vuosikymmenten ajan. Elviksen kuoltua vuonna 1977 pieni fanijoukko kyseenalaisti laulajalegendan kuoleman lääkäreiden asiakirjoista huolimatta.

Epäilijöiden mukaan Elvis olisi lavastanut kuolemansa ja jatkanut elämäänsä piileskelemällä medialta ja faneiltaan. Osa uskoo Elviksen teeskennelleen kuolemansa mafiakytkösten vuoksi.

@watch_the_rabbit_hole Elvis Is Still Alive #elvis #conspiracy ♬ original sound – The Rabbit Hole

Elviksen bongaamisesta on tullut skeptikoiden keskuudessa suosittu harrastus. Osa jopa väittää Elviksen toimineen statistina vuonna 1990 julkaistussa Yksin kotona -hittielokuvassa. Aiheesta on julkaistu jopa kirjoja, kuten vuonna 1988 ilmestynyt Gail Brewer-Giorgion kirjoittama hittikirja Is Elvis Alive.

Myös James Deanin, Michael Jacksonin ja Tupacin on väitetty tehneen Elvikset ja elävän edelleen. Mitä mieltä sinä olet?

Jutussa on käytetty seuraavia lähteitä: The Guardian, Insider, InStyle, The National News, Time, TeenVogue

X