Näyttelijä Johanna Nurmimaa toivoo, että ihmiset osaisivat seurata uupumuksen merkkejä itsessään.
Näyttelijä Johanna Nurmimaa toivoo, että ihmiset osaisivat seurata uupumuksen merkkejä itsessään.
Julkkikset

Salatut elämät -rooli Paula Sievisenä uuvutti Johanna Nurmimaan – kertoo Seurassa salailleensa asiaa yhdestä erityisestä syystä

– Minun täytyi olla itselleni armottoman rehellinen. Olin huijannut itseäni. Muutos vaati ison työn, työuupumuksen selättänyt näyttelijä Johanna Nurmimaa kertoo tuoreessa Seurassa.
Teksti: Aino Haaparanta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Näyttelijä Johanna Nurmimaa, 57, kertoo uusimmassa Seurassa kärsineensä työuupumuksesta.

Johanna kertoo lehdessä uupumuksen ottaneen vallan pikkuhiljaa. Itse hän ei edes tiedostanut ongelmaa – ei ennen kuin hänet kirjoitettiin ulos sarjasta noin kymmenen vuoden päätteeksi. Pahaa oloaan Johanna yritti tuolloin hoitaa muun muassa alkoholilla ja lääkkeillä, huonoin tuloksin.

”En nukkunut ja touhusin vain. Mieheni ja muiden oli vaikea ymmärtää, mitä oli tapahtumassa, kun kerran touhusin muutenkin aina. Tajusin tilani vasta, kun työt loppuivat. En romahtanut koskaan kuvausten aikana”, Johanna kertoo.

Taustalla häpeä

Nyt Johanna Nurmimaa on sitä mieltä, että lopulta romahdus oli myös helpotus.

”Putosin kuoppaan ja tajusin miten väsynyt olin. Halusin olla vain kotona enkä tehdä töitä”, Johanna sanoo Seurassa.

Johanna kertoo myös ymmärtäneensä jälkikäteen, että hänen olisi pitänyt hakeutua työterveyslääkärille ajoissa. Ajatus asian vuotamisesta julkisuuteen kuitenkin kummitteli mielessä.

”Näin etukäteen itseni lööpeissä. Niin iso julkisuus, kun sain Paula Sievistä näytellessäni, ei tee kenellekään hyvää. Olin onnellinen, kun sain ulostulostani kiitollista palautetta ihmisiltä.”

Varsinainen syy salailuun oli häpeän tunne. Lopulta Johanna päätti kuitenkin ottaa ensimmäisen askeleen ja kertoa itse ongelmistaan luotettavalle toimittajalle.

”Jälkikäteen tuli pieni katumus. Pelkäsin, haavoittaako haastatteluni perhettäni, kun asetin itseni vapaaehtoisesti maalitauluksi. Tiesin, että Suomen kahvipöydissä puhutaan, että nyt sillä Paula Sievisellä on työuupumus.”

Lue lisää Seurasta!

X