Julkkikset

Salatut elämät -sarjaan palaava Sara Parikka: ”Elämäni ei ole mitään pintaliitoa”

Annan suosittu bloggaaja, näyttelijä Sara Parikka elää kiireistä arkea kahden pienen lapsen äitinä. Salkkareihin palaava näyttelijä paljasti Annalle roolihahmonsa ikimuistoisimmat kohtaukset.
18.8.2017 Teksti: Anniina Nirhamo Kuvat: Anniina Nirhamo

Salatut elämät -sarjasta pari vuotta hoitovapaalla ollut Sara Parikka, 26, nähdään taas tänä syksynä Salkkareissa. Saralla ja hänen miehellään Mikko Parikalla, 28, on kaksi pientä tyttöä: Matilda, 3, ja Mimosa, 1.

Sara Parikka on näytellyt Salkkareissa Peppi Puolakkaa vuodesta 2007 lähtien ja Mikko Parikka Jiri Viitamäkeä vuodesta 2010. Pari tutustui sarjan kuvauksissa ja meni naimisiin vuonna 2014.

Sara sanoo palaavansa mielellään takaisin tv-sarjan kuvauksiin, vaikka hoitovapaansa aikana hän onkin koko ajan tehnyt töitä bloginsa ja Instagramin kautta.

– Olen elänyt niin aktiivista arkea ja nauttinut ajasta hoitovapaalla, etten ole ehtinyt hirveästi ikävöimään Salkkareihin. Työyhteisöä ja työkavereita tietysti kaipaa silloin, kun on lasten kanssa kotosalla, Sara kertoo.

Ikimuistoisimmat kohtaukset

Sara Parikka on näytellyt Peppi Puolakkaa kymmenen vuoden ajan ja sinä aikana hahmolle on ehtinyt sattua ja tapahtua. Mikä kohtaus on ollut Saralle ikimuistoisin?

– Eniten ovat jääneet mieleen isot ja toiminnalliset kohtaukset, joissa täytyy tehdä jotain fyysistä, kuten se, kun Kentaur-kahvila räjähti ja se, kun Peppi putosi kaivoon, Sara muistelee.

Salkkareiden kuvauksissa kaikki päivät ovat erilaisia. Välillä päivät ovat pitkiä, välillä työpäivä saattaa kestää vain tunnin, hahmon juonenkäänteistä riippuen.

Saran mielestä työn vaihtelevuus on ihanaa. Välillä kuvauksissa on paljon odottelua, mutta ne ajat Sara aikoo käyttää hyödyksi.

– Kun on kaksi pientä lasta, odotteluhetket töissä eivät yhtään haittaa, Sara naurahtaa.

– Luulen, että silloin on hyvää aikaa keskittyä muihin töihin tai ihan vain levätä hetki.

Sara Parikka paljastaa: tällaista Salkkareiden kuvauksissa on

Millaista Salkkareiden kulisseissa on? Sara kertoo, että kuvauksissa nauretaan paljon. Ne kohtaukset, jotka on tarkoitettu katsojille huvittavaksi, naurattavat myös tekijöitä.

– Jos käsikirjoituksessa tapahtuu jotain kauheaa, totta kai silloin keskitytään ja itketään, mutta myös nauretaan ihan sikana. Meistä on hauskaa ja kivaa tehdä Salkkareita. Ohjelmaa ei tehdä vääntäen vaan hyvällä fiiliksellä, Sara kertoo.

Toinen asia, jota Saran mielestä ei välttämättä Salkkareiden tekemisestä tajuta on, että ohjelmaa tehdään todella nopealla tahdilla. Kohtauksia ei harjoitella yhdessä etukäteen, vaan jokainen on vastuussa omasta roolistaan, ja kun mennään kuvauksiin, silloin kuvataan.

Elämä ei ole pintaliitoa

Saraa seuraa sosiaalisessa mediassa hurja joukko ihmisiä, mutta Sarasta se tuntuu luonnolliselta.

– Jos saisin tosi paljon ryöpytystä, en tiedä jaksaisinko silloin. Luulen, että varsinkin he, jotka ovat seuranneet blogiani pidemmän aikaa, tajuavat, ettei elämäni ole mitään pintaliitoa vaan tosi tavallista lapsiperhearkea, Sara pohtii.

– Sillä, olenko töissä Salkkareissa vai kaupassa, ei ole mitään merkitystä sen kannalta, millainen olen tai millaista elämää elän. Toivon, että ihmiset pitävät minua maanläheisenä.

Saralle tärkeää somettamisessa on, että hän tekee sitä täysin omilla ehdoillaan.

– Koska olen niin kiltti tyyppi, on tosi kiva, että se oma juttuni on sellainen, missä pystyn itse määrittelemään rajat, Sara sanoo ja kertoo, että hänellä on aikaa blogata ja somettaa, koska sisältö syntyy suoraan hänen todellisesta arjestaan.

– Jos minun pitäisi koko ajan luoda sisältöä: ottaa vain siloteltuja kuvia, käyttää ammattikuvaajaa ja miettiä, mitä minulla on päällä, se olisi vaikeaa. Mutta koska otan kuvan siitä, mitä minulla oikeasti on päällä, suunnitteluun ei mene aikaa.

Saran unelmat ovat muuttuneet

Viimeisten vuosien aikana Saralle on tapahtunut paljon. Lasten saamisen ja naimisiinmenon lisäksi hän on muun muassa näytellyt Salatut elämät -elokuvissa. Sara sanoo olevansa kova unelmoimaan, mutta tällä hetkellä hän nauttii nykyisestä elämänvaiheestaan.

– On ihanaa vain olla. Huomaan unelmoivani ihan erilaisista asioista kuin aiemmin. Viikon lomamatka tai ihana viikonloppu lasten kanssa on nyt ihan luksusta.

Lue Saran suosittua blogia anna.fi/sara-parikka.

Lue myös:

Salatut elämät -sarjan kuvauksissa miehensä tavannut Sara Parikka: ”Lapsemme on laittanut meidät aivan solmuun”

Salatut Elämät -tähti Sara Parikka paljastaa: Näitä asioita et tiennyt minusta