Julkkikset

Salkkarit-tähti Jarmo Koski: ”Kuuluisuus ei tarkoita, että on onnistunut tai hyvä”

Salatut elämät -sarjaan Seppo Taalasmaan rooliin neljän vuoden tauon jälkeen palaava Jarmo Koski paljastaa omat suosikkinsa Sepon käänteistä ja liikuttavimman kohtaamisen fanin kanssa.

Teksti:
Anniina Nirhamo
Kuvat:
Anniina Nirhamo

Salatut elämät -sarjaan Seppo Taalasmaan rooliin neljän vuoden tauon jälkeen palaava Jarmo Koski paljastaa omat suosikkinsa Sepon käänteistä ja liikuttavimman kohtaamisen fanin kanssa.

Jarmo Koski, 66, näytteli Salatut elämät -sarjassa Seppo Taalasmaata 14 vuotta. Viimeisen neljän vuoden ajan katsojat ovat päivittäin pyytäneet häntä palaamaan Sepon rooliin. Syksyllä toiveet toteutuvat, kun Jarmon esittämä Seppo nähdään jälleen Salkkareissa.

– Tottahan se tuntuu mukavalta, että työni on tehnyt vaikutuksen. Toivon kuitenkin, että hahmoon saadaan nyt uusi kulma, sen takia lähdin uudelleen mukaan, Jarmo sanoo.

Jarmolla on kaiken ikäisiä faneja, mutta suurimman vaikutuksen häneen tekee nuoriso, joka haluaa vilpittömästi tulla juttelemaan.

– On tietysti aika liikuttavaa, kun jossain tuolla kadunkulmassa nuoriso hengailee ja on olevinaan kovaa jätkää ja gimmaa, ja sitten he pysäyttävät ja kysyvät, saako halata, Jarmo sanoo

– Ehkä Sepon roolista pidetään siksi, että hän on aina suhtautunut nuorisoon positiivisesti. Seppo ei ole koskaan suhtautunut ihmisiin ennakkoluuloisesti tai pahansuopaisesti.

Kun Seppo Taalasmaa yritti olla poliitikko

Jarmon mukaan varsinkin Salkkareiden alkuaikoina työyhteisössä oli erityisen hyvä yhteen hiileen puhaltamisen henki. Salkkareiden kuvauksista poissa ollessaan Jarmo ikävöikin pysyvää työyhteisöä.

– Myös työrytmiä olen kaivannut. Välillä minusta tuntuu, että teatterissa harjoitellaan vähän liian pitkään, Jarmo nauraa.

Sepon hahmolle on tapahtunut vuosien aikana vaikka mitä. Hauskat käänteet ovat Jarmon erityisiä suosikkeja.

– Oli hauskaa, kun Seppo yritti olla poliitikko. Ja jossain vaiheessahan Seppo antoi kavereidensa ymmärtää, että hän omistaa Barbaarin, Jarmo muistelee.

Suomessa ei näyttelijän työllä saa mainetta ja mammonaa

Sanasta televisiotähti Jarmo ei pidä eikä tähteys hänen mielestään ole ylipäätään tavoiteltavaa.

– Tämä on kovaa työtä. Se, että on kuuluisa, ei vielä tarkoita, että on onnistunut tai hyvä. Suomessa on tavattomasti näyttelijöitä, jotka eivät ole kuuluisia mutta ovat hyvin taitavia. Jos mainetta ja mammonaa haluaa, sitä ei ainakaan Suomessa näyttelijän työllä saa, Jarmo toteaa.

Näyttelijän työstä haaveilevia Jarmo neuvoo hankkimaan hyvän yleissivistyksen ja kehittämään itseään kaikilla tavoilla.

– Kannattaa lukea paljon. Fysiikkaa pitää ylläpitää, mutta myös älyllisiä harjoituksia kannattaa tehdä.

Lue myös:

Salatut elämät -sarjaan palaava Sara Parikka: ”Elämäni ei ole mitään pintaliitoa”

Salatut elämät -sarjan kuvauksissa miehensä tavannut Sara Parikka: ”Lapsemme on laittanut meidät aivan solmuun”

Näyttelijä Antti Reini: ”Nautin joka sekunnista Huippujengissä”

Ruotsiin vaimonsa takia muuttanut Ville Virtanen: ”Ei saa antautua liikaa tunteiden vietäväksi”

X